Jiippieee

 

Bara för några dagar sen sa jag till min morfar att jag skulle vilja att Fångarna på Fortet startar igen och så idag läser jag:
Fångarna på fortet är tillbaka.



Gladaste nyhet på länge - i höst är Fångarna på Fortet tillbaka. Sju nycklar ska fångas in, Fader Forah ska ställa sådana där lagom kluriga gåtor som får ens hjärnceller att vakna till liv igen och Gunde Svan ska skicka in en efter en i sådana där klaustrofobiska små celler medan han småleende säger "nära skjuter ingen hare" och andra härliga visdomsord. Jag minns fortfarande när han skickade in sin stackars fru i spindelgrottan och stod utanför och hånlog när hon för var sekund som gick drabbades av mer panik. Här har vi riktig fredagsunderhållning. Här har ni min uppväxt. Jag kan inte förstå hur ni som var för små för att se det här överlevde era familjefredagar.När hösten kommer ger TV 4 er chansen att se det här sjukt roliga programmet missa för guds skull inte det.

Hej

Idag sa Felicia för andra gången: Älskar dig
Ooo vad det värmer i mammas hjärta.
Hon börjar bli såå stor nu
om bara 16 dagar så fyller hon två år.
Vi har varit på BR leksaker och köpt hennes födelsedags present
här kan ni se vad det är för något vi har köpt.
 
http://viewer.zmags.com/publication/f05aa7aa#/f05aa7aa/48

Felicia var med när vi skulle köpa den men hon förstår ju inte att hon ska få den i present så Patrik gick direkt iväg med den till kassan så gick jag och Felicia runt i affären och kollade på alla leksaker och sjävklart så tyckte jag att Felicia skulle få köpa något och det blev en mikrofo
 
 Hon blev överlycklig över den och gick runt och "sjöng" i den hela kvällen
sån tur är så finns det en av och på knapp.

Efter skolan idag gick jag förbi Lindex och köpte en ny vårjacka och ett par överdragsbyxor till Felicia

Överdragsbyxorna är röda


Morgondagen ser ut som sådan att vi går halv dag i skolan och sen åker jag och jobbar mellan 13.30-20.00
Efter jobbet så ska jag handla flera kg godis =)

Nu ska jag snart åka och träna så ni får ha en fortsatt trevlig kväll.


Sommartider hej hej sommartider....

Va jobbigt det är för kroppen att ställa om sig till sommartid, tycker inte ni de?
Det har bara gott två nätter och jag är helt slut när jag vaknar och känner mig som en räka på eftermiddan.
Imorse vaknade jag och Felicia klockan 07.00 det är enligt min kropp= 06.00 vi går såklart upp.
Det är sånna här tillfällen som jag önskar att jag var en kaffe människa och med hjälp av den där koppen kaffe kunna vakna till liv.
Istället fick jag med mina spagetti armar ställa mig och platta håret, mellan varje drag jag gjorde genom håret jäspade jag säker en 3-4 gånger Felicia hon var hur pigg och glad som helst hon. Konsdigt nog så verkar hennes kropp inte känna av att vi nu förlorar en timmes sömn varje natt.
Med lite frukost i magen så vaknar även jag till och kunde åker till skolan med ett leeende på läpparna.
Vid tio rasten brukar jag alltid käka en frukt, men idag hade Frida och Linn bakat så istället blev det en choklad boll och en bulle ibland måste man få synda.
Vi slutade rätt skapligt idag så min tanke var att åka till växtriket och köpa lite nya blommor till krukan som vi har utanför ytterdörren.
Jag hämtar felicia från dagis och vi åker sen och hämtar Patrik på jobbet.
Patrik var inställd på att följa med till växtriket för att köpa nya vår blommor men jag sa till honom att det går bara inte för jag höll bokstavligen på att somna.
Gullig som han är så säger han åt mig att gå upp och vila en stund innan kvällsmaten.
Jag somnade som en stock och vaknade efter 45 minuter och var skapligt pigg igen.
Nu är klockan snart halv tio och det är dax för mig att gå och borsta tänderna annars kommer morgondagen bli precis som idag och det funkar bara inte.





Har agerat lärare

Idag har jag varit på Skogstorpskolan och agerat lärare i en 1-2a.
Barnen var jätte goa och jätte duktiga.
Den tiden som vi var där hade dom Svenska och barnen arbetade individuellt med olika uppgifter. Vissa höll på med en bok som hette Pilen medans andra övade på skrivsstil i en bokstavsbok. Vi gick runt och hjälpte barnen och dom fick berätta för oss vad de höll på med och visade stolt upp sina arbeten för oss. Under arbetets gång så ställde vi lite frågor till barnen som de gärna ville svara på. Det är så härligt att få lyssna på  pojkars och flickors oliks tankar om olika fenomen.

När vi var klara och barnen skulle gå på lunch så tackade vi för oss och åkte hem till mig där vi sammanställde de frågor vi hade fått svar på och diskuterade med varandra vad vi hade sätt och hört i de olika klasserna.
Tokigt nog så hände en lite olycka och en av lamperna som vi har i hallen gick sönder. Det är bara materiela saker och Ikea ligger inte allt för långt borta heller.

FADO Pendellampa

Idag är första dan som jag tog cykeln till dagis på mycket, mycket länge. Felicia blev super glad då hon såg cykelhjälmen och ville genast åka hem.

Om bara några timmar börjar träningen så nu är det dax för mig att äta lite mellis resten av familjen får käka kvällsmat som vanligt vid halv 6.

 
  


Elles Söndags eftermidda

Mamma kom över klockan 13.00 för att sitta barnvakt åt felicia, så jag och Patrik kunde få lite tid för oss själva.
Igår var jag och köpt Guif biljetter på Ica Maxi så klockan 16.10 befann vi oss i sporthallen tillsammans med 1900 andra Eskilstuna bor.
 
Guif - IFK Skövde 35 - 29 (15-13)

Det bar hela vägen hem för Guif som med lätthet vann över Skövde. Mathias Tholin gjorde hela tio mål och blev där med bäste man på plan.


Guif hade 5 måls ledning nästan hela matchen och stämningen var på topp, men mitt i halvlek så gjorde niometersspelaren illa axeln och blev tvungen att gå av planen. Vi trodde nästan inte att han skulle kunna spela mer då smällen såg riktigt otäck ut men efter ett tag var han på plan igen han är en av Guif absolut bästa spelare så en halvlek utan honom hade blivit tufft för Guif.
Nästa hemma match blir den 5/4 klockan 16.10 och självklart ska vi gå på den me.
Tydligen så hade vi varit med på Tv några gånger under matchen

Innan vi åkte till sporthallen åkte vi till Tuna Park för att köpa skorna och tröjan på Stadium som Patrik ville ha och så tog vi en fika där me.

Felicia och mamma hade tagit en promenad hem till mamma så vi åkte dit efter matchen och blev bjudna på kvällsmat Oxfile och potatisgratäng lite annat än o käka taco resterna från igår.

Imorrn ska jag och mina klasskompisar åka och intervjua några barn och lärare på en skola. Det är till för vårat temar arbeter vi håller på med som handlar om Genus perspektiv i skolan.



 


2 Kalas

I förmiddags hade vi Patriks födelsedags kalas för familjerna.
Istället för en tårta så bakade jag en björnbär och hallon paj med vanilj sås det bjöds oxå på bullar kakor och sockerkaka.
Jag måste alltid köpa hem för mycket det värsta som finns är när man går bort någonstans och allt tar slut innan ens alla har fått chansen att ta två gånger.
Jag är jätte noga med att servera mycket av allt.
Om det är någon som blir sugen på en fika imorrn förmiddag så finns det en hel del kvar som jag gärna bjuder på.

Morfars lilla ögonsten




Felicia gillar morfar bäst.....


Pappa och födelsedags "barnet"

Min mormor och morfar



Inte visste jag att det finns ett vin som heter samma sak som min mormor gör


Spännande med presenter tycker Felicia, det hon inte vet är att det snart är hennes födelsedag. Den 16 April fyller hon 2 år.




Roligt kort.

Patrik blev jätte glad för alla fina presenter, mest glad blev han nog över de 1900kr som han fick på Stadium.
Så imorrn eller på Måndag vet jag en som kommer åka till Tuna Park och köpa:
ECCO ALASKA GTX 2 M BLACK
Jag kommer inte riktigt ihåg hur skorna såg ut han önskade sig det kan vara dom här.
Men tröjan vet jag att han vill ha och den kostar 700kr
ADIDAS D Firebird 1 TT GREEN


Imorse var jag på Ica Maxi och handlade för 500kr så jag fick 2 biljetter till Guif matchen imorrn klockan 16.10
lääängtar=)
Dom förlorade förra borta matchen men imorrn så ska vi vinna.
Om ni gillar handboll lika mycket som vi men inte har fått tag i biljetter så går matchen på Tv me.

Snart är det dax för mig att åka och träna sen ska vi på ett kalas till, det är Patriks syster som fyller år idag klockan 5 ska vi vara där.


Hurra, hurra hurra

Vad är det för en dag, e de en vanlig dag?, nej det är ingen vanlig dag för det är Patriks födelsedag hurra, hurra, hurra.
Lite sovmorgon och frukost tillsammans med familjen tror jag är en bra start på hans födelsedag.
Ikväll blir det tiger räkor =)
Ska efter skolan åka till Ica Maxi och handla det som vi ska ha ikväll och till nästan vecka.
Vi har länge sakt att vi ska spara alla matkvitton en hel månad för att se hur mycket vi faktiskt lägger på mat. Jag är rädd för att den siffran är högre än vad vi tror att den är.
Får se om vi kan ta oss i kragen och göra det någongång.



Köpte tröjan för några veckor sen men idag är första dagen som jag har den på mig, visst är den vårig=)
H&M 79 kr
Det är absolut ingenting, köp en sån den är jätte skön denfinns i flera färger.


Min eftermiddag

Jag och Felicia åkte och hämtade Patrik på jobbet vid kvart över fyra sen åkte vi till Tuna Park och tog en fika. Det är såå mysigt och bara åka iväg en stund efter jobbet / skolan med familjen, det behöver inte vara något speciellt vi ska göra, bara att man gör något innan man ska hem till alla måsten.



Eftersom vi åkte när alla slutar jobbet vid halv 5 så är det så klart köer, suck och stön i 5 minuter. Tur att man inte bor i storstan dom skulle ju bara garva åt en som suckar efter 5 minuter i en bilkö.





 

En mycket nöjd Felicia som både får coca cola av mamma och en muffins.
Sen blev det roligare att kika på alla som gick förbi, fast inte från soffan utan under bordet skulle hon vara.



Sen åkte vi hem för att göra köttfärssås och spagetti gott, gott!.
Då Patrik fyller år imorrn så hade vi tänkt att käka något lite godare (lyxigare) imorrn kväll. Vi såg i Willysbladet att det fanns billig oxfile, så efter maten bestämde vi oss för att åka och köpa de.

Den här dagen har varit jätte rolig.


ska man följa Svensk tradition?

Imorrn är det



Dagen!

Är det någon som brukar följa sånna här "traditioner" när det är voffeldagen eller bullens dag eller varför inte semlans dag?.
Vi brukar vara rätt dåliga på dessa traditioner, vet inte om jag kan skylla på att jag inte tycker om semlor att det är därför jag inte köper hem till resten av familjen.
Jag tror där imot att det kan bli ändring på detta, när Felicia blir lite större och hon hör av sina kompisar på dagis eller i skolan att det är våffeldagen eller bullens dag så kommer jag nog hänga med Svenska folket och baka bullar eller gå till affären och se till att det blir våfflor när den dagen kommer semlorna där imot får nog bli som det blir vi bort bjudna och det finns semlor, varsågod och ät men jag kommer någ inte vara så noga och köpa hem dom.

Idag står det i tidningen att det kan bli upp till +8 grader =)
vad tycker ni kan man ha det här på sig nu?



Jag ska fråga Patrik oxå vad han tycker?
vill inte att det ska se för vårigt ut.



Ledsen och arg

Jag är jätte, jätte ledsen och väldigt förbannad just nu.
I dag när jag kom hem så gick jag direkt upp till datorn för att beställa de par skor som jag länge har pratat om att köpa, men inte gjort.
Men idag kom dagen då jag minsann skulle ha dom, trodde jag.
Det visar sig att dom självklart är slut och kommer inte komma in igen.

Hela världen går inte under jag vet, men just nu så känns det jävligt pissigt.
Skit billiga som dom var och skit snygga som ni ser så var dom för mig ett jätte kap.

Nu ska jag käka grillad kyckling och försöka och inte lägga över mitt dåliga humör på Patrik
Sen ska jag träna där ska jag ta ut min frustration till max.


Jiippieee

Vilken underbar dag... så här långt.
Jag vaknar utvilad och pigg
Patrik kommer in i sovrummet och berättar att vi får tillbaka en massa pengar på skatten, Jiippiieeee.
Kan man få en bättre start på dagen.
Detta kommer betyda att jag bara behöver jobba första perioden på jobbet ca 3-4 veckor, sen kan jag få semester tillsammans med min familj och vi behöver inte snåla med pengarna som vi kommer att få.
Detta betyder bla att vi kommer kunna hitta på lite spontana utflykter under semestern beroende på vädret, för att det finns extra pengar till det.


Hoppas fler får en sån härlig start på sin dag som jag fick idag
hej då


Vad glad jag blir

Imorse tänkte jag prova ett par av mina vita jeans som jag köpte för några år sen men som har varit för små, jag hade inte tänkte att ha dom på mig idag men tänkte bara kolla ifall jag skulle behöva investera ett par nya den här sommaren...
Medans jag letar efter dom bland alla kartonger så hittade jag dom här svarta / höga jeansen som passar perfekt i midjan nu =)
Dom får de bli idag!


Nu regnar det visst oxå ute, jag som ska gå till dagis med Felicia *Morr* ibland skulle jag verkligen göra vad som helst för att ha två bilar.

Ses i eftermiddag


Ny vecka nya uppgifter

Ny vecka nya uppgifter i skolan, nu ska vi arbeta med ett grupparbete om människan.
Så nu har vi i basgruppen mycket att stå i, då 12 sidor och en muntligredovisning står på spel den 14 April.

Idag ställde en av våra lärare frågan till oss : vad tänker ni på när jag säger våren.
Solglasögon
kärlek
uteservering
tunna kläder
blommor
sol
värme
grilla
Finns hur mycket som helst, vad tänker ni på?

Jag ska köpa dom här skorna från H&M 199 kr.
Vår och sommar känslor på samma gång, visst är dom snygga?

Ikväll står det träning på schemat, jag hoppade faktiskt över träningen i Lördags anledningen var att jag var bakis och trött sen festen hos Anna.
När jag var 18-20 år då kunde jag festa Onsdag, Fredag och Lördag utan problem nu kan jag knappt festa 1 kväll utan att resten av helgen blir förstörd.
Nästa helg blir det bubbelvatten och på sin höjd coca cola.

Vi ska lämna in semesterschemat till dagis senast på Onsdag så nu har vi varit tvungna att ta ställning till hur vi vill ha vår semester i år och hur Felicia ska gå på dagis då Edlingevägen har stängt mellan V.27-30 då vill jag helst inte att hon ska behöva vara på dagis alls. Inte för att det skulle vara några problem för Felicia då hon älskar att vara på dagis med alla sina kompisar. Men det är mest för mitt ego som förälder som jag inte vill att hon ska behöva vara i nya lokaler med andra fröknar.
Som det ser ut nu så vill jag jobba V 24 till V28
Patrik ledig 28-32
sen åker vi till Öland V. 29 och sen har jag lite mamma dagar som jag kan plocka ut + att vi lägger undan lite pengar varje månad så jag kan vara hemma / ledig tillsammans med min familj de veckor Felicia och Patrik ska vara lediga.


Vilken match

Guif vann efter rysare i Sporthallen

"Röda havet" hejade fram sitt Guif till vinst.

"Röda havet" hejade fram sitt Guif till vinst.
Matchen var jätte spännande, vi vann med 2 mål.
Herregud va jag skrek och vad vi hejjade på laget
vi ska gå nästa Söndag me.


Guifs matcher i kvartsfinalgruppen:

20-21/3: Guif–Alingsås.
24–25/3: Drott–Guif.
27–28/3: Guif–Skövde.
31/3–2/4: Skövde–Guif.
5/4: Guif–Drott.
11/4: Alingsås–Guif.


God morgon




Jag och Patrik fick Guif biljetter till i eftermiddag av Patriks mamma Jiippiie
Hela hallen kommer att gunga
ni som inte har biljetter men gärna skulle vilja se matchen ni kan se den på Tv i eftermiddag 

På helgerna brukar vi alltid åka och köpa nybakta frallor på Ica så det är bäst att jag sätter på mig lite kläder och åker iväg och köper de nu. 
Hej då, jag återkommer efter matchen



 


Lunch på stan

Igår blev det lunch på stan med lill syrran.
Felicia var jätte duktig och hon tyckte det var jätte roligt att få äta på resturang.

Det fick bli den nya tröjan från H&M 99kr bara!




På väg till bussen.





Sen gick vi till Gina Tricot där hittade jag den här, 149kr inte så farligt va?
<object width="450" height="300"><param name="movie" value="http://www.ginatricot.com/external/productbanner/main.swf?productID=28643795_se"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.ginatricot.com/external/productbanner/main.swf?productID=28643795_se" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="450" height="300"></embed></object>

Hej

Jag tänkte att jag skulle passa på och vila en liten stund medans felicia sov middag för att piggna till lite, är lite trött/bakis helt otroligt vi sov från 13.30 till 17.00 nu kommer vi aldrig kunna somna ikväll. 
Igår så tillbringade jag min kväll tillsammans med klasskompisarna hemma hos Anna det blev nästan 1 flaska stark vin och 3 cider, vet det låter inte sååå jätte mycket men man är ju inte någon party pingla längre.





Värdinnan ville inte vara med....

Anna kommer hit snart och då ska vi åka och köpa pizza, är bakis hungrig sen blir det kanske en film eller två.


Ikväll blir det fest

Ikväll blir det fest hemma hos min kära vän Anna, en utav de absolut trevligaste människa jag någonsin har träffat. Så mycket som vi skrattar och flummar runt har jag aldrig tidigare varit med om. Big HUG till dig, ses ikväll!.
Just det måste säga att jag är super glad att hon har bestämt sig för att gå lek och lär till hösten precis som jag. Utbildningen ger en behörighet för förskolor och låg och mellan stadiet.

Idag så ska jag syrran och felicia ha en heldag på stan.

Om man äter regelbundet går man ner i vikt då?.

Jag käkar frukost varje morgon: yoghurt med flingor
Jag äter alltid en frukt, äpple, banan eller apelsin klockan 10 typ när vi har rast.
Lunch käkar jag klockan 12-12.30 varje dag ibland nyttigt, ibland inte
På eftermiddan sen kan det ibland bli en fika men en kaka eller en bulle och självklart en coca cola till de.
Om inte fika så tar jag alltid en frukt på eftermiddan
Sen käkar vi kvällsmat mellan 17.15-18-00.
På kvällen framför Tv´n när felicia har somnat blir det en grapefrukt eller något annan god frukt som ni kanske förstår så älskar jag frukt.
Sen tränar jag Måndag, Onsdag och Lördagar.

Jag vägde mig idag och den visade på 54.9kg så lite har jag inte vägt på flera, flera år typ när jag simmade då jag var 16 år.
Men jag bantar inte eller tänker knappt på vad jag stoppar i mig. Helgerna består alltid av en påse godig och glass.

Om man äter regelbundet och tränar så behöver man inte tänka på vad man stoppar i sig tydligen.

Nu är jag helt slut

Äntligen var tentan avklarad, hoppas, hoppas bara att jag slipper göra en omtenta.
Det tog nästan exakt 5 timmar och 8 hela handskrivna A4-papper blev det så mycket har jag inte skrivit för hand sen jag gjorde nationella proven på gymnasiet.
Nu börjar den eviga väntan på resultatet, 4 veckor har dom på sig att rätta alla tentor jag vill varken säga att det gick bra eller dåligt. Man känner alltid lite tvivel efter man har snackat med kompisarna som oxå skriv tentan idag tänk så fick jag med helt fel saker, eller tänk så var jag inte tydlig nog. Jag vet iallafall att jag fick med alla böcker vissa fler gånger än andra.
Slut pratat om tentan nu.

På eftermiddan sen så gick jag en helkropps massage av min lilla syster som har sin praktik på en salang borta vid kaffe kaka.=).

Medans jag väntade på Patrik skulle sluta arbetet gick jag bort till Lindex för att lägga undan den jeans jacka som jag nu har bestämt mig för att köpa. Och då hittade jag även den här skjortan som skulle passa perfekt till jeans jackan och ett par snygga ljusa jeans i sommar håller ni med mig?.

 
399kr


249kr Lindex

Jeans jackan köper jag imorrn med min 30% rabatt kupong då jag, syrran och Felicia ska ha en heldag på stan. Skjortan köper jag när lönen har kommit men en till 30% rabatt kupong.

Nu ska vi käka kvälls mat och sen åker vi hem till mamma och pappa på en kvälls fika.

Vi ses och hörs!


Ge mig styrka!

Imorgon bitti klockan 08.10 snälla snälla ni som är vakna och har varit här inne på min blogg och kikat snälla, snälla tänk på mig då för då sitter jag inne på tvärvetenskapstentan i C-salarna på högskolan.
Asså jag är jätte nervös att jag inte ska få ner nånting på pappret som kommer läggas fram framför mig av någon gammal tant som ska sitta inne i rummet och "vakta" över oss så vi inte fuskar.
Jag tror inte att jag har berättat för er vad det är för slags tenta som jag ska skriva imorrn
så här är det:
Vi kommer att få ett slags tema tex tema "frukt" där vi sedan ska lägga upp en undervisning utifrån de temat. Där språk, matematiskt tänkande, teknik och naturkunskap ska främja undervisningen och då ska även vissa utvecklingspedagogiska begrepp lyftas fram som tex utifrån barns perspektiv, eller barns variation utifrån ett fenomen sånna olika begrepp ska genomsyra hela tentan. Vi har Max 10 sidor att skriva och vi får 5 timmar på oss att göra det på.
Så hur tycker ni att det låter?, om det finns någon som skulle vilja ersätta min plats så är det helt okej för mig.
Jag vaknade flera gånger inatt att jag hade mardrömmar om den här tentan. Man kan ju undrar hur lätt det kommer gå att somna ikväll då :(.

Det bästa skulle nu vara om jag kunde hitta på något roligt så slapp jag tänka på skiten, eller om jag kunde vara så stark att gå ner till köksbordet och sätta mig några timmar till med alla dessa böcker och begrepp.






Hej

Nu har jag läst och läst och försökt att förstå tusen olika begrepp.
Igår satt jag mellan 09.00 och 13.00 med böckerna, sen ringde jag syrran och kollade om hon hade möjlighet att åka med till Willys för att panta ett gäng burkar och flaskor som vi har samlat på oss sen i somras.
Tillsammans åkte vi till Willys med en fullproppad bil med burkar och flaskor.
Jag hade lätt räknat med 250kr med tanke på hur många påsar som vi hade men oss in till pantmaskinerna men slut summan blev bara 184.50 kr.

Vad kan man göra för en såå stor summa pengar;)?
Vi åkte till dagis för att hämta hem Felicia och sedan åkte vi vidare ner på stan där jag bla handlade den här tröjan:




På H&M har dom den här otroligt fina kjolen oxå men den var alldeles för dyr 249kr 

Idag fick jag hem i brevlådan 30% på en valfri jacka på Lindex YES jag som har sett ut en skit snygg jeans jacka där, kanske , kanske kan den bli min nu!!




Ni som har Kuriren hemma har väl redan läst om brandalarmet som igår kväll sattes på under Guif matchen i sporthallen.
Jag möttes av ett hav av människor som alla kommer ut ifrån sporthallen mitt under Guif matchen igår kväll vid halv 8.
 

Måste man så måste man

PLUGGA, PLUGGA, PLUGGA!!

Bara 3 dagar kvar att plugga sen en fett stor salstenta på 5 timmar JIPPIIIEEEE :(


Våran Lördag

Idag tänkte jag visa er i bilder vad jag och min familj pysslade med igår





I Tisdags var jag och Patrik till Ikea (ni som har läst de tidigare inläggen har sätt bilder på den)
Den byrån står nu under trapen och anledningen till det var att vi ville få bort kistan som tidigare har stått där den rymmer inte så mycket.
Igår rensade vi ur kistan och sorterade sånt som skulle slängas, säljas på loppis och sånt som vi ska ha kvar.
Felicia ville självklart vara med.

Senare på eftermiddan åkte jag och tränade där träffade jag Michaela en snabbis jätte kul.

På kvällen sen så kom mamma och pappa hit för att kolla på Melodifestivalen.







Vi tyckte inte att rätt låt vann, nog för att hon sjunger jätte bra för de gör hon verkligen, men jag tro inte att hon går så långt i den stora finalen sen.

Gissa vad vi ska göra idag ;), precis Tuna Park, vi ska åka dig och kolla efter träningsskor till Patrik och två tavlor och så passar vi på att ta en fika där.

Eftermiddan sen består av städning på övervåningen.

Nu ska jag och Felicia åka och köpa nybakt bröd till frukosten.


Melodifestivalen


Melodifestivalen ikväll!
Vem vinner?
Vilket bidrag är bäst?
och vad händer under programmet?

Det får vi se klockan 20.00 ikväll på kanal 1.

Mamma och pappa kommer över vid 18.30 så ska vi kolla tillsammans och lägga våra röster.

IMG_0703.jpg

Ha en fortsatt trevlig Lördag.

Helt sjukt

Fy fan för de här säger jag bara!

Nog för att det finns skönhetsideal till höger och vänster och att vi ständigt arbetar för perfektion men det finns kändisar som pressad sin kropp betydligt för vissa roller, både i viktuppgång och viktnedgång.
Är detta engagemang för sitt yrke eller bara ett rent ha-begär av pengar?




För filmen The machinist gick skådespelaren Christian Bale ner från startvikten 82 kg till 54 kg, genom att i fyra månader enbart äta en burk tonfisk och ett äpple om dagen.


För filmen Bridget Jones Dagbok gick Renée Zellweger upp 15 kg med hjälp av ohälsosam mat som pizza, jordnötssmör och chips.





Dessa två är givetvis inte de enda skådespelarna som genomgått en extrem viktförändring på kort tid men är de två jag valt att kommentera.

Är det rätt att tillsätta specifika skådespelare för roller där deras kroppsfigur inte alls är lik för den karaktär de ska spela och påsåsett tvinga skådespelaren att pressa sin kropp till det extrema?
Är det rätt att låta dem pressa sina kroppar för en filmroll?
Eller är det ett ansvar som ligger hos skådespelaren själv?
Vad tycker du?


Leka

Idag pratade vi i basgruppen om hur kul det skulle vara om vi tillsammans åkte till (vad det nu heter) som är som fångarna på fortet.
Ni alla minns väll fångarna på fortet?, varje Lördag klockan 20.00 i tv soffan tillsammans med mamma och pappa och en stor skål med godis.
Jag tycker att TV4 borde göra nya program av fångarna på fortet.

http://www.youtube.com/watch?v=qncGgL_Y7_4&feature=related


Ikväll blir det lassange och solsidan
Vad ska ni andra göra?


Teater?

Idag så står det på schemat  drama pedagogik. Vad de nu innebär vet jag inte, kanske ska vi spela pajas hela högen det vet jag inte, det jag vet är att jag inte alls känner mig sugen på det pga att det finns alldeles för mycket hemma att plugga. Men tillsammans med min basgrupp så vet jag att stundvis så kommer det bli roligt. Skulle det vara så att det ska spelas teater så får Peter ta den smällen  ;)

Ikväll så blir en hemma kväll med familjen, där imot nästa helg så blir det fest med basgruppen, vi ska fira att tentan är avklarad.

Nu så ska jag ta en promenad bort till dagis och lämna Felicia.


Tycker inte om att välja men ibland så måste man göra det med

Jag har nu bestämt mig för att det blir ingen Lady Gaga konser för min del.
Vi har rätt mycket att spara till, dels så ska vi på bröllop som inte kommer att vara i stan så det blir minns 500-600kr på bara bensinen dit och hem, sen så ska det köpas bröllopspresent, och så måste man "leva" där nere oxå.
I Juli sen så ska vi till Öland med mina päron och Patriks mamma plus barnen resan har vi redan betalt men det är fickpengarna som vi håller på att spara ihop nu.  
Då jag inte vet hur mycket jag kommer att jobba i sommar så vet vi heller inte riktigt vilken ekonomi vi har att röra oss med under sommaren.
I höste sen så åker vi till Ullared med familjen Dagarsson visst det är långt fram i tiden men man måste ändå räkna in det i ekonomin tycker jag.

Sen är det ju så med att snart är våren och sommaren här på riktigt och jag som är sååå galen i kläder och accessoarer kommer inte kunna motstå vårens och sommarens alla nyheter det vet jag
och jag vill heller inte välja bort att handla kläder jag mår bra av att handla kläder, det säger både Patrik och jag =)


Den här köpte jag igår på H&M den finns även i svart, grått och vitt.
Visst får den här tröjan än att längta ännu mer till våren!


Tröttmössa

Herregud va trött jag är
hur ska det gå och plugga till tentan idag, då jag bara har sovit 6½ timme.
Min kropp måste få sova 8 timmar annars går jag runt som ett vandrande lik hela dan.
Jag var på möte igår på jobbet som slutade 23.30 så var inte hemma förren kvart i tolv och då var jag tvungen att käka en smörgår för jag hade bara ätit en banan efter träningen jag blev tvungen att åkt direkt till mötet.

I eftermiddag så ska jag till tandläkaren och laga ett hål i nedre käken, jiippiiieee--- Not.

























Tja

Hej

* Idag har vi fått reda på vilka litteratur böcker som får vara med när vi skriver sals tentan 7st  böcker blev det, så imorrn börjar mitt läsande.

* Jag har varit på H&M och köpt en jätte söt rosa topp som kommer passa kanon nu till våren.
Tänkte jag skulle lägga upp den här på bloggen men jag hittade inte den på H&Ms hemsida =(

* Vi har ställt i ordning det vi igår köpte på Ikea--------Vi blev riktigt nöjda.

* Nu ska jag åka och träna och sen åker jag direkt på ett möte på jobbet---------- ska bli spännande....


Kvälls shoppa

Vi är nu på väg till ikea och ska shoppa lite.

Till vardagsrummet


Till hallen.

Kan inte lova att det här blir det enda vi kommer att köpa, men det här är iallafall två utav sakerna som vi ska köpa.

På återseende


Idag

Idag blir det dom här kläderna, vad gillar ni västen som jag köpte på H&M?
Den funkar till det mesta.




06:14

Vilken mardröm det är att vakna 06.14 av att Patrik sitter vid sängkanten med Felicia i famnen och säger nu är det dax att gå upp för jag ska snart till jobbet.
Jag var såååå jävla trött, och jag är såå jävla morgontrött av mig så Felicia fick följa med pappa ner och sätta sig framför TV´n och titta på barnprogram medans jag låg kvar där uppe som en medvetslös liten stackare.
Nu 2 timmar senare med nyplattat hår, frukost i magen så börjar jag känna mig som människa igen.

En till sak som fick mig att vakna och bli på bra humör så här tidigt var att jag har fått en NY Vfu Plats till Hösten!
Jiipppiiieeeeeee vad jag är glad.
Den här gång ska jag vara på Flöjtvägen och jag ser verkligen fram imot att få vara där!.


Om inte allt för länge så har jag inhandlat denna jeans jacka =)
http://shop.hm.com/se/campaign?campaign=819_BLUES



Måndag



Nu ska mamma till skolan pappa till jobbet och felicia till dagis

Mera söndag....

Ny städat =)
Tänk om man nu kunde vara så duktig och se till att det alltid var så rent och fint hemma som nu.
Medans vi städade nu så bestämde vi att 1 Söndag i månaden så ska vi dammsuga och torka alla golv i huset.
Självklart så dammsuger vi mer än 1 gång i månaden det är golvena som inte blir torka så ofta.




Det var visst det här som var orsaken till att vi fick 10.000kr från Stim i julas.
Det är Patriks band CB och deras låt som spelas
http://www.youtube.com/watch?v=QtNUbjY7HeA

Tack för det älskling =)


Söndag

Nu ska det städas här hemma, torka alla golv, dammsuga alla rummen och plocka överallt.!
Sen kommer mor och far över på en fika.
Hade tänkt bjuda min far på biljetter till Guif matchen ikväll, men då hallen inte är så stor och det ej finns så många biljetter att köpa (för butikerna får ca 30 biljetter var) så är det helt omöjligt för alla att få plats i den lilla hallen som Eskilstuna har. Bygg en större hall så fler kan få möjligheten att gå och kolla.

Imorse bjöd jag Patrik på nybakta frallor från Ica med salami korv paprika sallad och gurka till sen hade jag tänt ett ljus på bordet också. 
Vilken bra start på hans dag måste jag få säga


Lördag

Hej.

Idag har jag ett låångt pass framför mig på jobbet, 12-20.30 inte så roligt men om man istället tänker på hur mycket pengar det kommer att ge oss så känns det genast mycket lättare.
Om ni har vägarna förbi så snälla kom in och handla av mig. Det tråkigtaste som finns är när man sitter där ett helt pass och det kommer inte en ända som man känner. 
Idag är det ändå lördag så den chansen är väldigt liten.

Igår kväll tittade vi på Luftslottet som sprängdes och visst den var klart se värd, men jag hade mycket högre förväntningar på den. 
Vad tycker ni som har sätt den var det en 10 poängare, eller inte?.

Lillskruttan är fortfarande väldigt förskyld och har hög feber så jag kan räkna med att vara hemma på Måndag och kanske Tisdag till och med.

Tänkte dela med mig av en mycket god maträtt som jag precis har gjort i ordning och ska käka till lunch.

Keso Kaka
Vispa 4 ägg med en halv dl socker tills det blir pösig
Häll sedan i 1 dl vetemjöl, en stor keso och 2 dl gräddfil rör om och tillsätt sedan 1dl krossad sötmandel
ställ ugnen på 175 grader och grädda i ca 1 timme.
Servera med bacon eller jordgubbsylt.


  

Vilken pudding....

Är nu ombytt och klar för ett arbetspass på jobbet

Va säger ni schysst klädsel va?=)......


fram till 20.15 kan ni möta mig i kassan om ni åker ut till Folkesta


Pengar, pengar, pengar

"Stockholm! Here I come!"
Den 7 Maj intar hon scenen i globen.
Jag fick ett sms av Malin om att hon är sugen på konser och tipsade om Lady Gagas spelning i globen.
Jiippiieeeee, tänkte jag. Jag som älskar konserer och vill mer än gärna gå.
Men sen kommer den förbaskande ekonomin in i bilden igen.
Har gjort en liten lista på hur den 7 Maj skulle kunna se ut ekonomiskt för oss:
Biljetten: 650kr
Tåg upp och hem ca 300kr
Mat, både när vi kommer upp till sthlm, natten, och sen frukost och lunch dagen efter ca 350kr.
Utgång: inträde beroende på vart man går i sthlm men säg 200kr sen blir det ju alltid någon cider eller drink så lägg till någon hundralapp där.
Taxi resa dit vi sedan sover kommer kosta några hundra lappar
Kostnaden för den här resan skulle ligga kring 2000kr och det har jag inte råd med som det ser ut just nu =( *snyft*


Vår inspiration

Är sååå trött på vinter och snö nu.
För att göra det ännu jobbigare så sitter jag och kikar på vår nyheter





I vår gäller de riktigt ljusa, och helt urblekta tvättarna. Vi ser det på jeansen och flera andra denimplagg. Inte så tokigt va ?=)


Skulle vilja ha alla dessa 4 par jeans
Någon som kan hitta 3 extra jobb åt mig *thii*


Fikabesök

På eftermiddan kom Felicias kompis Maja och hennes mamma på besök dom hade med sig nybakta kanelbullar från Willys *mums* vi alla tryckte varsin.
Det var jätte länge sen vi sågs och sist dom lekte gick det så himla bra och det gjorde det den här gången med
titta så söta dom är mot varandra.





Så Otroligt söta flickor
Det skiljer bara 2 veckor mellan dom två.

Efter dom hade åkt så åkte vi och hämtade Patrik från jobbet och sedan åkte vi raka vägen till Willys för att stor handla. Kalaset gick på 1800kr, och då har vi inte handlat kyckling, laxfiler, snus och lite små saker till helgen.
Sen får man ju alltid kompleteringshandla, yoghurt, smör, mjölk, bröd, frukt, grönsaker, godis, dricka etc.
Hem med 10 påsar och fram med köttfärsen så vi kunde börja laga i ordning kvällsmaten.


Jag behöver ta en paus

Jag har hemma studier idag och sitter och läser i en pedagogik bok just nu passar på att läsa lite i de böcker som borde komma med på tentan den 18 mars.
Tog en promenad bort till dagis i morse det är knappt så man fattar hur mycket snö vi har nu.
Patrik blev tvungen och skotta innan han åkte till jobbet imorse klockan 07.00 stackarn.
Om jag skulle gå ut och ställa mig på tomten så skulle snön räcka mig ända upp till axlarna galet mycket snö.
Undrar om man någonsin mer kommer få vara med om att det kan komma så här mycket snö som det har gjort i år.
Vi har iallafall dokumenterat en heldel.




Från datarummet

Om man inte "får" shoppa så kan man alltid drömma sig bort lite med hjälp utav internet och alla dessa hemsidor som finns med mängder av kläder =)


Väska 149kr


Leggins 299kr


Armband 59:90 kr SNYGGT


Sommar skor =) fanns öven svarta 199kr


Inte så tokiga va ;), Skor 199kr


Klänning 199kr


Klänning 199kr


Skjol 199kr

Det här var bara lite som jag hittade på H&Ms hemsida...

Nu ska jag kila ner och göra lunch till mig och Patrik.
Det blir pasta med Go Green, vitlök hackad lök och krossade tomater
Nyttigt!!

Har bestämt mig för att det nu är slut på Honungs puffar till frukost och en massa fika bröd när vi har rast i skolan.


 

RSS 2.0