Felicia önskar sig en lilla syster

Efter ha varit hemma hos Johanna idag så har Felicias högsta önska varit att få ett syskon.


Fredags fika hemma hos Johanna står på agendan idag


eLLes garderob

Idag har jag rensat och städat i min garderob vilken härlig känsla efteråt.
 
















 

För att jag ska hålla mig hel

Nu ska hon börja igen med allt snack om träningen.... precis helt riktigt! Ni som har följt mig genom åren vet att jag började lite smått sommaren 2008 att träna, målet jag hade då var att bli av med de mamma kilon som jag hade lagt på mig. Jag "valde" ut 2 dagar i veckan som blev MINA träningsdagar. Inget eller ingen fick rubba på dom. Jag minns inte riktigt men tror att jag höll mig till 2 dagar i veckan i nästa 1 års tid. Min kropp svarat väldigt bra på träningen och jag hade inte långt kvar för att få bort de allra sista kilonan som självklart hade satt sig på magen. Jag succesivt så la jag in 1-2 pass till i veckan ( i den mån det fanns tid ) Idag kan jag utan att behöva tänka efter säga att  för mig känns det alltmer viktigt att träna för att hålla mig hel och skadefri , Det jag behöver lära mig mer är att lyssna på min kropp lite bättre, det är viktigt att jag tränar smart. Vilket jag definitivt inte har gjort. Jag har tränat hårt men inte alltid smart.
På lördag har jag varit ifrån min träning i 22 dagar vilket har varit både tufft och tråkigt. Förhoppningsvis så är jag tillbaka på Lördag ( Body Attack) Eftersom jag nu skyltar med att man ska lyssna på sin kropp och att man ska träna smart så är planen på lördag att ta det lungt igenom hela passet, jag har också bestämt mig för att stå över två av låtarna för att inte shocka kroppen. Jag ska sen låta kroppen vila på Söndag så jag kan känna efter hur kroppen svarar träningen efter en tids sjukfrånvaro.
 
Bara två dagar kvar nu!
 

Penicillin

Penicillinet gör verkan, plz, plz efter snart 3 veckor utan någon träning alls låt mig nu få förbli frisk ett bra tag framöver. I måndags skrev läkaren ut penicillin efter att jag har gått i 1 vecka med ont i örat :( nu kör jag en dunderkur 4 tabletter per dag i 5 dagar. På måndag drar skolan igång igen och min träning jag lääääängtar verkligen. En ren plåga att inte få träna när man vill träna. Hur går det för er efter sommarens godsaker har ni hittat någon träningsform som kan få er på banan igen ;) kram!!


Onsdag

Den här dagen kommer jag att tillbringa på jobbet. 09.30-19.15.
Jag ska stå i förbutiken (spelbutiken) hela dagen och då brukar timmarna gå fort finns mycket att göra och tempot är högt precis så som jag vill ha det på jobbet.

Hoppas ni får en bra dag! Det ska jag ha =)

Impuls tripp till Västerås

ledig dag och ingen träning ( då jag fortfarande knaprar penicillin ) så passade vi på att ta en tripp till Västerås.


Söndags lyx

Shopping på Tuna park och spicy hot till lunch!


Sista sommaren med gänget

Idag är det mitt sista helg pass på jobbet för den här sommaren, eller vet ni vad: Idag går mitt sommarschema ut och där med så har jag jobbat min sista sommar på Willys! Om 5 månader går jag ut skolan och hoppas då på att få ett jobb som lärare. Tänk jag sökte jobb på Willys sommaren 2003 och nu ett X antal år senare kan jag säga tack och hej för mig. Tack för de här åren. Jag kan inte kasta in skjortan riktigt än tänker jobba några kvällar och även några fler helger fram till års skiftet sen så, sen blir det en avskeds fest!


Pizza

Elles Hemma gjorda pizza; tortillia bröd, passerade tomater med basilika örter. Kalkonbröst, pizza ost, kräftor, rödlök och ruccola sallad. Mums mums.


Lunch date

Jag ska bege mig in till city för en lunch date med min sambo. Sen väntar några timmars jobb på det.


H&M Home

Coola hängar från H&M Home. "Dress me up" och "My favorite piece".
 
 

En regnig torsdag

Vad skulle då passa bättre än en stor kopp te, filt och så dessa kataloger i knät:). Just nu letar vi inte efter något speciellt vi har inga planer på att renovera någonstans. Då räknas inte köket in,där vill vi inget annat än att riva men det är en pengafråga. Idag skulle jag egentligen varit på jobbet mellan 09.30-19.15 men ringde och talade med min kassachef om att jag skulle behöva vila 1 dag till. Hon var jätte go, jag kände ingen stress alls när vi la på. Tusen Tack. Ska jobba fredag, lördag och söndag. Min Kropp behöver den här dagen att bli av med bacillerna så jag kan börja leva som vanligt igen nästa vecka.


Mitt hjärta

Felicia kan alltid få mig att känna lycka, hon är det bästa som har hänt mig!


Dimoda

 
Jag önskar mig en lyckosten.

08-21

Well Hello! Mår ni bra? Jag känner mig rätt deppig jag vaknar flera gånger om natterna och grubblar och stressar upp mig. Jag är i en helt annan sinnesstämning än för bara någon vecka sedan. Denna förbannade trötthet/ förkylning kalla det vad ni vill får mig ur balans. Det här senaste halvåret har verkligen inte varit till min fördel mycket har gått emot mig och jag har mått skit dåligt över att inte kunna ha kontroll över min egen kropp.Trots allt elände så har jag alltid familj bakom mig de får stå ut med mycket ( då det är som värst) Borde igentligen känna mig lycklig och tillfredställd med livet det gör jag ( till stor del ) Det är bara de att "någon" sätter krokben för mig hela tiden. Nu ska jag sluta svamla och försöka styra upp lite kvällsmat.
 
Det blir till att lägga sig tidigt ikväll igen. Ingen Core, eller Attack blev det idag och ingen Combat blev det igår =(
 
Förra veckans träning:
2 Löprunder och 1 PW inte så mycket att hurra för.
 
Får ta nya tag nästa vecka.
 
 
 

Vitaminer

 
Bla i form av en skål Blåbär.
Jag äter varje morgon någon form av bär och idag fick det bli blåbär.
Ja tänker inte roppa hej ännu, men just nu ser det ljust ut.
 

Slut som människa

Får man säga att man är det, slut som människa?.
Jag känner mig i alla fall helt färdig.
Har för det första jobbat galet mycket och helt sjukt långa arbetsdagar har jag haft, bla mellan 11 1/2 till 10 timmara pass två dagar i rad. Har jobbat 2 helger i rad 10 timmars pass och har den kommande helgen framför mig. Som ser lika dan ut.

Om det bara vorde det här, alla har väl någon gång jobbat sjukt många timmar flera dagar i rad ( på kort tid).
Men då har man kanske inte behövt arbeta tillsammans med kollegor som är förkylda och borde stanna hemma från jobbet då de smittar andra. Tack som fan!!!
Så nu har jag alltså åter igen fått några hemska bacciller att brottas mot. Huvudet känns som en ballong och jag går runt och är arg, ledsen om vart annat.

Mina planer för de här två sista veckorna VAR (innan skolan drar igång igen) att ta det lungt, träffa vänner, träna och bara vara. För att ladda batterierna. Så blev det Inte. Istället jobbar jag, träffar ingen ( förutom arbetskamraterna och ett gäng kunder) och får INTE träna.
Nu har HT dragit igång på gympozz (idag) och här hemma måste jag nu sitta. *snyft*

En arg Eleonor ska nu försöka varva ner framför ett par avsnitt av Skilda världar.

Fredag

Hej härliga Fredag! Hej till helgen säger väl de flesta. Själv så har jag två långpass att se fram emot Lördag- Söndag.
Hoppas ni får en fin helg, jag tar min "helg" på Tisdag och Onsdag.
Igår blev det strax under 10 timmar på jobbet. Tur att timmarna går så fort just nu på jobbet. När jag kom hem igår kväll grillade Patrik åt oss Mums!!! Tusen tack för de!.
Dagen avslutades med en PW tillsammans med Tina, SÅ SKÖNT!!!
 
Längtar till Gympozz som öppnar igen om bara 3 dagar. Jag sa till Syrran i Måndags att jag verkligen saknar min träning. Hoppas ni där ute har hittat en träningsform som passar för er.
 
Nu mot jobbet!!!

Jobba, jobba, jobba

Hej.
Saker o ting blir inte alltid som planerade. Jag hade mina fasta tider i augusti några dagar i veckan och två helger på rad (lååånga arbetspass). Igår tog jag på mig 1 lång helg till = tre helger på rad. Plus ett par extra pass.
Jag har såå svårt för att säga nej, jag har så svårt för att inte hjälpa till då det fattas/ behövs personal. Vill inte att min kassa chef ska behöva slita håret för att pussla ihop något som jag vet att jag kan hjälpa henne med.
Idag skulle jag ha jobbar kort pass, men istället blir det 9.30-19.15, pengar, pengar, pengar.

Allt "slit" och tiden jag blir borta från familjen (helgerna framför allt) Belöningen blir när september lönen kommer. ( Csn pengarna + alla timmar på jobbet, + Patriks lön tjohoooo ) Då ska vi hitta på något riktigt roligt!



Detta kanske kan hjälpa DIG på vägen

Några tips för ett mer / eller fortsatt hälsosamt 2012.
Har du haft svårt med bra matvanor och småäter en heldel?
Efter en 4-3 veckors semester så har man oftast kommit ur matvanorna, vilket jag tycker är helt rätt, man kan inte hela tiden tänka på vad man stoppar i sig, när man stoppar i sig det. Livet är till för att njutas speciellt på semestern vem orkar hålla på och tänka på bra frukost, mellanmål bra lunch nyttig kvällsmat. När det är som varmast brukar både 1 och 2 glassar slinka ner (för mig) och godiset åker fram fast att det tex är en tisdag kväll. Alla grillkvällar som har varit inte orkar jag hela tiden tänka på vad det är jag stoppar i mig. MEN bara för att det är semester så slutar INTE jag att TRÄNA för det.
Jag ÄLSKAR att träna och jag ser inget hinder att inte fortsätta göra det fast att det är semester. Att man sedan hoppar över ett ett, två peller flera pass för att man är bortrest eller har främmande det är en sak.
 
 Så här var det för mig: 
Det var inte förrens jag fick min dotter och jag började plugga som mina matvanor blev bra.
Innan det vet jag inte hur jag åt, inte var det bra och sunt i alla fall.
När skolan började hösten -09 blev min vardag mer strukturerad och fasta tiden tog form. Där med föll matvanorna och mattiderna på plats i mitt liv.
På vardagarna ( när skolan har dragit igång) äter jag min frukost ca kvart i 8
Mellis 10-10.30
Lunch 12.00
Mellis 15-15.30
Kvällsmat 17-17.30
 Kvällsfika 20.00

Det bästa med det här är att jag hinner aldrig bli riktigt, riktigt hungrig hemligheten till det är MELLANMÅLEN som jag äter 3 gånger varje dag.
Glöm ALDRIG att äta MELLANMÅL!!!.
Jag tror att de är nykeln till att man kan hålla en jämnvikt.   

Nu ska även du få koll på dina matvanor!
Ett tips är att storrensa i kyl, frys och skafferiet först. Ge bort eller släng alla sådana livsmedel som du vet att du lätt småäter av. Det som finns hemma äter man av, så se till att få bort frestelserna.
Fyll istället kyl, frys och skafferiet med alla härliga mer hälsosamm livsmedel som:
Bönor
råris
Linfrön
pumpakärnor
nötter (i alla olika sorter!)
makrill
tonfisk
vitlök
ägg
keso
grönsaker
avocado
frukt
alla tänkbara skaldjur
fisk
kyckling
kött
Listan kan bli lång.

Under rubriken Januari 2012 kan ni hitta några rätter som jag brukar laga. Gå gärna in och kika om ni har "torka" på alternativ till "nyttigare" lätta maträtter
Rätterna är:
Kräftskjärtar med avokado
Lövbiff med fransk potatissallad
Räksallad med gazpachodressing
räkomellet

Nytt i garderoben

Det var ett tag sen jag köpte några nya kläder och fram för allt sen jag köpte en ny jacka.
Igår började "allvaret" skolan!.
Jag och Anna åkte hem till våran pluggkamrat Frida för att ta tag i den grupp tenta som vi blev underkända på strax innan sommaren. Vi kollade igenom den igår och konstaterade att det inte är allt för mycket som behöver rättas till för att få godkänt.
Efter vi hade konstaterat det så blev det bara en massa snack (har inte träffats sen skolan slutade ) så det fanns en hel del att ta igen.
 
När klockan slog halv 1 gick jag ner på stan för att möta upp min syster som äntligen har kommit hem.
Vi tog en lunch på Papas tapas och jag fick höra om allt som hade hänt i Magaluf. (syrran "råkade" visst tatuerada sig )
 
Jag beställde Oxfilespett tillsammans med sallad och aioli.
Sen var det dax att kolla in klädaffärerna.
 
Jag kom hem med en jacka, en stickad tröja, och ett halsband.
 
Jacka/ Bik Bok 299kr finns i 3 olika färger. Jag valde det lite  "säkrare" kortet en svart.
 
Halsbandet är köpt från Ur och Penn.
 
Koftan är från H&M kostar 199kr den finns i flera olika färger.
 
Jag hade en toppen dag igår.
Dagen avslutades med en löprunda kombinerat med intervall träning.
 
 
 
 

Första plugg dagen

Yes nu bär det av till Frida för att fixa till en komplettering som vi fick på sista tentan innan sommarlovet. Lite surt men det ska vi nog fixa på bara några dagar. Sen blir det shopping med syster :)


Då kör vi är ni med?

Sommaren börja leda mot sitt slut och "ångesten" för arbete, hösten, och ångesten för allt som man har stoppat i sig under semester börjar krypa sig på hos de flesta.
Jag skäms inte för att säga att vågen stod på +2 kg efter semestern. Vilket absolut inte är hela värden. Det har inte märkts på mina kläder men på vågen stod det en högre siffra.
Jag bestämde mig för ca ett halv år sen att jag skulle sluta väga mig lite då och då. Eftersom jag tränar så pass mycket så omvandlar ju kroppen fettet till muskler och muskler väger ju mer =).
Ett tips till er som vill tappa några kilon använd måttbandet istället. (dvs om ni tränar mycket) vill ni bara banta så funkar ju vågen.
 
Så nu är frågan finns det någon bästa tid på dagen att träna?!
Jag anser att någon "bästa tid på dagen att träna på" det finns inte! Tänk så här: den bästa tiden på dagen att träna är faktiskt när du tränar. Men allt är väldigt individuellt. Hitta den tid på dygnet som passar bäst för dig och utgå från denna.
Min kropp är inte van vid att täna tidigt på morgonen och Jag har prövat ett par gånger men min kropp hinner inte riktigt vakna till och jag orkar då inte prestera som jag vill.  När man väljer att träna på morgonen så är det viktigt att man ser till att man har varit vaken en stund för att blodcirkulationen ska ha kommit igång ordentligt. Samt att man har stoppat något i magen innan.
Min kropp tränar bäst på eftermiddagen/ kvällen.
 
Hur funkar era kroppar?
 
Vill ni följa med på tåget i höst, ska vi peppa varandra?

Ett litet tips från mig

Köp denna serie den var så bra!


HT 2012

Yes nu har äntligen Gympozz höstschema kommit ut och jag har redan börjat "planera" hur jag ska lägga upp min träning i höst. Tjohooo!
Här får ni ett smakprov på vad gympozz har att erbjuda. (bättre bild kommer upp senare)

Förra veckans träning
Måndag: Combat
Tisdag: Body Attack
Onsdag: Ledig
Torsdag 1 tim Power walk, 1,2 mil cykling (till och från jobbet)
Fredag: Body Attack
Lördag: Ledig
Söndag: 6 km Löpning


Tända ljus nu är det söndags mys


GODIS

Helgens godis intag Check!!


Rast

Sista rasten för idag, en helt okej dag på jobbet, bra jobbat allesammans. Blev så glad när Patrik och Felicia kom och handlade på eftermiddagen. Nu är det knappt 1 timme kvar tills jag får komma hem till familjen. Nu bläddrar jag lite i leva & bo, herregud va mycket fint det finns. Tänk om vi bara kunde ha lite, lite mer pengar... Läraryrket lär ju inte ge allt för mycket när jag blir klar till nyår. Tur att min käraste tjänar desto mer :)


Work, Work

Då var vi återigen framme vid dessa mördar pass ( nu talar vi tyvärr inte om träningen)utan om jobbet.
"Min" jobbar helg är nu här
Idag: 12-21.15
Imorgon 14.30-21.15
Det finns sååå mycket annat som jag hellre skulle vilja göra idag än att jobba. En sväng med dammsugaren eller en hög med tvätt, VAD SOM HELST förutom att behöva jobba idag =(.
 
Saknar min syster, är i stort behöv av att få strosa runt på stan och fönster shoppa, käka någon god lunch o bara vara. Den person som jag helst gör det med är min syster.
Jag tänker haffa henne nästa vecka!
 
 
Euphoria! ♥ Feels great! Tack Sandra, Kristin, Karin och Feras för ett grymt träningpass igår.
Utan att skämmas så kan jag lätt säga att en bättre start på helgen går f*n inte att få.
 
Det finns en del av mina läsare där ute som jag vet velar och tvekar om de ska satsa på träningen i höst eller inte. Jag har sagt det förut och jag säger det igen NI KOMMER INTE ATT ÅNGRA ER.
Höst schemat på Gympozz är snart spikat och JAG VET att det kommer bli flera grymma pass, flera gånger i veckan. Så vad väntar ni på NU KÖR VI!!!

SMAKA PÅ DEN HÄR, SVERIGE SPELAR OS-FINAL PÅ SÖNDAG

Klockren bild (tagen igår).


Först jobb-sen träning

Då var det återigen dax för ett arbetspass på Willys. Gårdagens arbetspass var tufft jag var helt slut as trött och hade noll koll på allt kändes det som =(.
Idag är jag utvilad och pigg !!!
Träningsväskan är packad jag slutar tio i 6 ikväll och träningen börjar kl 6 i kväll.
På eftermddagsrasten sätter jag på mig träningskläderna under jobbar skjortan så är det bara att slänga av sig arbetskläderna sen när jag slutar och köra mot träningen.

Nu ska jag ut i spåret igen

Hej.
Nu har jag bestämt mig nu ska jag ut i spåret igen!. Därför har jag precis svirat om till träningskläderna och tänker nu försöka mig på en joggintur/ powerwalk. Det har gått flera flera månader sen jag sprang sist. Sista gången jag sprang var 13 Juni. Då gick det rätt bra, det var roligt och jag hade lyckats få upp en bra löparteknik inför Å varvet (en kvartsmara) All den träning som jag hade lagt ner på just löpning kändes förgäves då bara dagarna innan jag skulle springa Å varvet lyckades bli sjuk och blev tvungen att hoppa över lopet helt.

Önska mig lycka till, hoppas, hoppas jag får tillbaka lusten att springa igen =).
Detta betyder inte att jag så fort jag får tillfälle kommer dra ut i skogen och springa, NEJ jag har mina "fasta" träningspass (dagar) på gympozz som jag hoppas kunna köra i höst också. Löpningen blir ett kompliment mer för de dagar som jag blir tvungen att hoppa över ett träningspass som ikväll tex så är det egentligen den obligatoriska Body Attacken men eftersom jag jobbar så får jag lösa träningen på annat sätt = nu en löprunda.

Jag anser att det är viktigt att respektera sina träningsfria dagar,


Mor & dotter


Härligt !!

Dagens post bestod inte av några räkningar, ingen reklam, brevbäraren kom med det nya numret av topp hälsa och H&M's höst plagg! Lyckan är total! Nu vet ni vad jag kommer pyssla med under mina lediga stunder ett tag fram över.


Boots från H&M

Dessa par boots från H&M vill jag lägga beslag på. De perfekta höstbootsen i mina ögon, tänk vad snygga de kommer vara till ett par svarta slitna jeans. Bootsen kostar endast 399 kronor, så skorna passar även för de med lite mindre plånbok – vilket kap!
Va tycker ni?
Jag ska se efter ifall de finns i stan.




Picture

Nya brickan från Chilli (mellan storleken)
Köpte ett par nya blommor igår bla två bollkryss.
 
Nu ska jag dra på mig bekvämma kläder för att sedan sätta igång med städningen.
I eftermiddag får vi främmande så ska ta cykel ner till affären oxå och köpa lite youghurt glass, jordgubbar och melon.
 
Ikväll blir det ett Body Attack pass.
 
 
 

Laddar batterierna inför kvällens träning

Med något som går snabbt att göra och som är riktigt gott! En bacon - och zucchiniröra med stekt ägg till! Jag tillagar det så här: stek bacon i en stekpanna, skär och blanda sedan ner zucchini & tomater i stekpannan och bryn tills zuccinin få en fin färg. Kacka sedan ner 3 vitlöksklyftor. Servera med 1 stekt ägg och lite pinjenötter. Ikväll väntar ett combat pass för min del. Förra veckans träning blev: måndag: dubbel pass 1 Tim core 1 timme body combat. Tisdag: body attack. Onsdag: ledig. Torsdag: ledig (jobbade) fredag: ledig ( myskväll med familjen ) lördag: body attack. Söndag: body combat. En helt okej träningsvecka och snart kommer höst schemat upp på gympozz lääängtar för jag är sugen på att se hur min träning i höst kommer att se ut/ bli.


Finaste tjejerna

Tusen tack för igår tjejer!


En helkväll med familjen

i Eskilstuna anordnas en gatufest varje sommar som har fått namnet Å festen. I år är gatufesten den här veckan. Igår kväll tog jag med familj bussen in till stan för middag på restaurang. Vi bestämde oss för att besöka restaurangen Håpe's. Vilken mat!, kan starkt rekommendera alla att besöka restaurangen maten var suverän. Sen strosade vi runt en stund bland alla karuseller, stånd, och människor innan vi avslutade kvällen med ett glas vitt hos farmor. Tack för en toppen kväll Patrik och Felicia !!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_501cdaa8e087c309710007b5.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_501cdaa8e087c309710007b5.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_501cdaadddf2b36c7f000850.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_501cdaadddf2b36c7f000850.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_501cdaafddf2b34d1a000055.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_501cdaafddf2b34d1a000055.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_501cfaecddf2b349f40006c4.jpg" class="image">


Smörpopcorn

En torsdag kväll :). Min torsdag har bestått av arbete hela dagen/kvällen. Imorgon jobbar jag bara till 15.15 sen är jag lång ledig i hela 4 dagar. Ledigheten kommer bla kryddas med restaurang besök, karusseller, tjej snack, kalas och mycket, mycket mer!


Ung och livet lekte, för det mesta

Just nu sitter jag och funderar lite på vad min kära syster håller på med. Hon befinner sig just nu i Magaluf tillsammans med tre tjejkompisar.
Året innan jag tog studenten och året där på åkte jag till Ayia Napa tillsammans med två tjejkompisar till mig. Jag säger inte att det är fel att åka på party resor men jag tycker att det är lite synd på pengarna som man lägger ut. Tror våra resor gick på 7000 kr och så fickpengar på det. Det ända vi gjorde var att sola, festa och sov!
Bjuder här på några bilder från mina resor till Ayia Napa.
 
 
Det finns en historia bakom denna bild:
 
Klockan var kanske runt 04.00  och vi befann oss på hotellrummet plötsligt knackar det på dörren och killen här på bilden frågar oss om han får låna toaletten (Han bodde granne med oss). Visst sa vi kliv på.
Sen måste jag och Malin ha somnat och en stund senare dyker vår rumskamrat upp och jag vaknar till. Då säger jag tydligen att det är upptaget på toaletten och förklarar att det är någon på toaletten, efter en stund bestämmer vi oss för att kika efter om det verkligen var någon på toaletten eller om jag hade drömt det bara.Vi öppnar toa dörren och där ligger han och sover bland våra schampoon, balsam rakhyvlar etc.Rätt så packad!!!
 
Va ung man var, men va kul vi hade :).
 
10 år senare, lite äldre och där med också lite klokare:
 
 
  
 
 
 
 
 

RSS 2.0