Första dan på veckan

Måndag: Det har varit en rätt långtråkig dag. Vi har hemmastudier både idag och i morgon. Så jag har lagt upp det som så att halva boken har jag läst idag och sista halvan ska jag läsa imorgon.
Gårdagen tillbringade vi i soffan, så allt runt omkring i huset så som tvätten, leksaker som låg överallt och disken som blev stående på bänken var jag tvungen att ta tag i innan jag kunde börja mitt pluggande.
Nu är det både fint hemma och färdig pluggat för idag.


Ska kila iväg till dagis och hämta Felicia nu ikväll blir det ett body pump pass och avslutningsviss Spårlöst klockan 21.00.

Jag träffade en utav mina läsare ute i Lördags hon berättade för mig hur mycket jag har inspirerat henne =). 


Lite bilder från gårdagens partaj

Idag betalar man ett högt pris.... för igår var det en lysande ide att dricka 6or =).
Först var vi nere i Bowlinghallen för att slå the Dagarssons nu lyckades vi inte med det. Först spelade jag och Patrik som ett team men eftersom det visade sig att jag vara urusel på Bowling och Daniel var sjukt bra så andra omgången körde vi individuellt.





Jag förlorade och Daniel vann.
Efter det åkte vi hem till dom där vi käkade Spicy och hade hur kul som helst
vid 23.00 fick vi för oss att vi skulle gå ner till Harrys där kvällen fortsatte med 6or, drinkar och härliga människor







Idag har det varit soffhäng för hela slanten tillsammans med godis, handboll och kebab och nu väntar sängen, imorgon är en helt vanlig dag igen, lääängtar
god natt.


Bowling, mat och öl

Nu ska vi åka till Bowlinghallen där vi ska möta the Dagoberts för en omgång.
Sen blir det middag och alkohol på det.
Trevlig kväll på er.


Blus H&M
Byxor Bik Bok
Ringar, H&M och Bik Bok


Hej

Så var det äntligen Fredag igen.
Idag har vi haft föreläsning i Västerås, det var en bra föreläsning med en bra lärare vilket är rätt ovanligt på högskolan tyvärr.
Jag träffade två utav mina gamla arbetskamrater som också har börjat studera i cafeterian så vi bytte några ord med varandra sen var det dax att återgå till studierna.
Dom ringde från jobbet imorse och bad mig komma in i kväll så jag ska precis slänga på mig Willys tröjan och åka. Sitte mellan 15-20.30 så ni som bor i stan kom gärna och handla, roligare och få kunder som man känner och kan små prata lite med, annars blir det bara dom vanliga fraserna så som Hej, vad det bra så?, vill ni ha det på summan etc.

Lördag blir det bowling och fest.
Söndag blir det bakis mat och soffhäng.

Jag invigde min nya kavaj/ blus idag, det var flera som tyckte att den var jätte fin.
Hej så länge 


H&M paketet kom iallafall

Jag skrev tidigare idag att jag trodde mitt paket från H&M skulle komma idag, och det gjorde det också =).


 


Sida upp och sida ner, om och om igen

Idag är en sån där dag då jag suger åt mig så mycket jag bara orkar ur en litteratur bok inför föreläsningen som vi har imorgon. Jag kan inte säga att jag tycker det är speciellt roligt att läsa sida upp sida ner, en hel bok. Tur var att den här boken var rätt lätt läst så jag är faktiskt klar nu.
Nu är det bara en halvtimme kvar tills jag ska hämta Felicia måste springa in en snabbis på Ica idag och köpa korvbröd. Ikväll serveras det gorme middag i form utav korv med bröd. Jag ska träna klockan halv 8 så vill inte käka en jätte måltid. Jag äter något lätt och sen efter träningen blir det yoghurt, flingor och fruktsallad =).

Idag trodde jag verkligen att paketet från H&M skulle komma men icke, jag vill ha den tröjan nu!.
Ni ska få se hur schysst den kommer passa till de snygga byxorna som jag hittade på Bik Bok igår.

Jag har precis fått reda på att det har hänt en tråkig sak på jobbet, jag kan bara skaka på huvudet och önska att det var något vi kunde göra.


Käkar julbord med jobbet


Det är evigheter sen











Sex stycken väldigt härliga bilder från förra sommaren. Bild 1, jag och min syster köper dom första Svenska jordgubbarna innan vi går in på Tuna Park för lite shopping. Bild 2 Tar med mig mamma, syster, Patrik och Felicia till Sundbyholm. Där ligger vi sedan i flera timmar äter kycklingsallad, glass, solar och badar om vart annat. Bild 3 Felicia njuter av att bada. Bild 4 jag i en solstol på Öland, den veckan lblev jag grymt brun. Bild 5 På Borgholmsslott tillsammans med min familj. Bild 6 Här är vi påväg hem till mina föräldrar. Den kvällen skulle vi grilla, så jag passade på att plocka lite blommor till mamma. Just nu kan jag inte saknar sommaren mer nu måste man tränga in sig i varma tjocka jackor. Nu ska jag snart klä på mig och Felicia lager med varma kläder och gå ut i kylan det är -14 grader ute.


Jag gillart


De vida byxorna är en utav vårens hetaste trender, och fashionistor som Olivia Palermo och Elin Kling har redan införskaffat sig ett par eller två. Otippat nog så gillar jag de verkligen (även om jag inte vet om de skulle passa mig så bra), sålänge de är som byxorna här ovan, dvs ungefär lika breda hela vägen den här sköna 70-tals stilen är riktigt snygg! Matchas bäst ihop med blusar och toppar i tunna tyger och klackar på fötterna!

♥ 1. Svarta, BikBok 399 Sek ♥ 2. Plisserade, Topshop 48 Pund ♥ 3. Grå, Modekungen 699 Sek ♥ 4. Kamelfärgade, Vero Moda 400 Sek ♥ 5. Beiga, ASOS 475 Sek ♥


Man blir mörkrädd

Jag står i en utav Bik Boks alla provrum och provar ett par brutalt snygga byxor, ni ska få se dom senare =).
Medans jag håller på att prova dom står fem tjejer utanför mitt provrum och har djupa diskussioner.
Det heta ämnet handlade om att de aldrig kunde tänka sig att bli tjocka.
Då kan man frågar sig vad är deras deffinition av att vara tjock?. Vart går deras gräns för om man är tjock eller smal, går gränsen efter ett visst antal kilon på vågen eller går gränsen då man behöver gå från storlek S till storlek M?.
Deras diskussioner lät såhär:
"Jag skulle aldrig kunna bli tjock, nej det skulle jag aldrig tillåta mig själv att bli"
"Hellre så äter jag inte på flera dar, bara jag inte blir tjock"
Att höra på hur några pratar om vikt som om det vore livsavgörande får iallafall mig att bli mörkrädd.
Jag kan tänka mig att tjejerna vad ca 18år för dom kunde gå på krogen enligt samtalet.
Vem har den perfekta kroppen?
är det kändisarna som är retuscherade på omslagen av Solo, Vecko revyn etc som dom ser upp till?
eller är det program som Top Modell där storlek 34 är en storlek som de kräver att man ska ha?.
Jag blir rädd att höra att de här stackars flickorna inte har kommit längre i livet än så, då de lagt upp hela sin tillvaro kring att försöka se perfekta ut. 

hiss eller diss på franshalsband?


  


Fina skäl till att styrketräna

Jag har precis börjat köra Body Pump.
Varför jag inte har gjort det tidigare beror mycket på att det inte har funnits någon tid, och att Body Attacken och Body Pumpen har legat efter varandra och jag vill inte köra två pass på rad.
En annan orsak är väl att jag inte har något större intresse för styrketräning.
Men köra ett Body pump pass i grupp känns mer rätt än att gå till ett gym och stå vid olika maskiner.
Possitiva saker med att jag har börjat styrketräna lite är att efterförbränningen varar i upp till 48 timmar.
Jag har aldrig velat bygga muskler kanske är det min rädslan för att få massiva muskler som gjort att jag känner så. Men bulliga muskler kräver år av hård träning så den nojan efter att få bulliga muskler kan jag släppa.
Nu ser jag bara de possitiva sakerna med att styrketräna. Genom att styrketräna får du bättre hållning man får ett starkare skelett samt minskar risk för benskörhet. Dessutom klarar du din vardag lättare om din rygg, din mage och dina axlar är vältränade.


Med det vill jag avsluta med att säga oroa dig inte för att få biffiga muskler direkt, de är svåra att bygga upp.
   


Hemlagat

Fisk, potatis, tomater vitlöksklyftor, italiensk sallads mix och brödkrutonger
stog det på menyn idag.


Tisdag

Ny vecka, nya föreläsningar, pluggande, extrajobb (kanske) och ännu mer träning. Känns som en bra vecka! Jag började måndagen med att förbereda inför skolstarten genom att låna en bok på mdhs bibliotek. Boken heter Etiska möten i skolan. Var inne och kikade på schemat, det kommer bli en del grupparbeten och diskussion i helklass under kurs. Vi har fått en bra klass så jag har inga problem med att tala öppet i helklass om vad jag tycker och känner i olika frågeställningar. Jag avslutade Måndagen med att köra ett Body Pump pass tillsammans med Sara. Idag har jag redan hunnit med att träffa basgruppen en liten stund och vi ses igen 08.00 på bussen imorrn. Jag ska snart sätta mig med en matlåda (fisk och potatis) och sen kommer en gammal vän Veronica hit. Det kommer bli en heldel prat om hur det är att vara student och hur det känns att bli student och allt vad det innebär. Hon är en utav de som precis har blivit student.

Nu lite käk och ombyte av kläder, hörs senare!.


Mamma och dotter

Jullovet är snart ett minne blått, imorrn ska jag träffa mina kursare och en ny termin tar fart på Onsdag igen.
Jag har lite blandade känslor kring ledigheten som har varit.
Det har varit helt underbart att kunna släppa allt som hade med skolan att göra, det var välbehövligt efter en tuff termin med en minst sakt tuff lärare.
Men det har varit lika tufft att aktiverat min dotter i 1 ½ vecka.
Vi har bla varit i badhuset
bakat
haft främmande
haft fredags mys med tacolunch tillsammans med dagis kompis
det har blivit en heldel spelande, ritande, och pusslande.
Nu känner vi båda att det kommer bli skönt med vardag igen.
Att ha henne hemma när jag är hemma känns som det mest naturliga för mig, det kommer finnas stunder då jag önskade att jag fick mer tid tillsammans med min dotter. Det kommer komma perioder då skolan kommer ta mycket tid, det kommer komma kvällar och helger som jag måste jobba. Därför ser jag den här tiden med henne som betydelsefull. 
Jag har rätt att ha henne 15 timmar på dagis så hon hade kunnat varit på dagis Tisdag, Onsdag och Torsdag hela förra veckan. 
Men det hade inte känts rätt för mig.
Den här tiden som vi har varit hemma nu är inget som Felicia kommer komma ihåg men hon kommer alltid att få min uppmärksamhet och min lediga tid så när hon blir större kan hon komma ihåg att mamma alltid var närvarande.

   


Ett nytt kapitel i livet

Kan börjar idag för väldigt många.
För mig startade ett helt nytt liv och allt vad det innebar hösten 2009.
Jag hade varit mammaledig i 1 ½ år och jobbade sen många år tillbaka på Willys.
Under min mamma ledighetstid och flytten vi gjorde till huset fick mig att funder på vad var det egentligen jag ville göra med mitt liv, tex var Willys stället som jag ville jobba på?.
Jag kände att något i mitt liv och de liv som jag lever tillsammans med min sambo behövde förendras
vi hade fått en underbar liten dotter
och nu var vi redo för nya utmaningar.
Jag hade tidigare sökt till Lärarprogrammet men inte kommit in så det var med en klump i magen som jag sökte igen och den här gången kom jag in.
Hösten 2009 en måndag den 1 September var jag och flera hundra andra samlade i sporthallen och där började ett nytt kapitel i mitt liv, jag var helt plötsligt en student.   
jag har flera vänner som börjar på högskolan idag.

Två dagar innan jag blev student var vi på Kolmården och bodde på hotell tillsammans med Familjen Dagarsson





Så här vill jag se ut i vår


BikBok har gjort en vårkollektion med några riktiga fullträffar, några utav dessa plagg skulle jag gärna bära i vår. Dom blandar lte boheminspirerat men även med rockiga och lyxiga inslag. Me like!
Jag kan tänka mig ett kort slappt linne, jeansshorts och ett stort halsband till. En västar och en vintage-väska, pilotglasögon, tack gärna.
Material som blandannat mocka och spets. Och en snygg bränna på det, perfekt!

Vad tycker ni om Bik Boks vårkollektion?


Helgen

Godmorgon allihopa, hoppas eran morgon har börjat bra. Själv så blev jag tvungen att vakna till på vägen upp till barnens rum och lösa en konflikt. Nu är jag vaken men inte allt för pigg och glad. jag hoppas att det snart ska gå över så det kan blir en trevlig Söndag idag.
Tänkte börja med att berätta lite om i fredags kväll, då var jag och Patrik och käkade middag på Papas Tapas. 


Jag älskar verkligen deras mat och deras roliga sätt att möta sina gäster på. Jag försökte ta kort på den mat jag åt, såg sedan att korten inte blev allt för bra men hoppas ändå att ni kan se hur brutalt goda tigerräkorna var och de oxfilespätt som jag tog till varmrätt sen.


Räkorna slank ner på två röda, sen fick jag nästan i mig hela varmrätten.
Det blev två cider till maten. Tanken var att vi skulle gå vidare till Grappa sen men vi blev alldeles för mätta och jag kände mig som en ballong och var inte så sugen på att gå in på Grappa för att sedan vara tvungen att ta ett glas vin eller en cider då jag inte ville stoppa något mer i munnen på ett bra tag.
Vi bestämde oss för att ta bussen hem och umgås med mamma, pappa och Felicia istället.

Igår (Lördag) klickade jag hem ett jätte snyggt plagg från H&M men inte genom att göra det på deras hemsida som jag hade tänkt göra. Jag visste inte att man var tvungen att handlade för minst 199kr, eller mer.
Det jag skulle köpa kostade bara 69kr. Jag tycker det är helknasigt att man måste handla för ett visst belopp eller mer. 
Så jag ringer till kundtjänst. Jag fick prata med en super gullig och trevligt tjej. Min tanke var att hon kanske kunde ta beställningen istället så jag slapp handla något mer.
Tjejen berättade för mig att deras system funkar så att minimum beloppet är på 199kr.
Då sa jag till henne men om jag bara vill ha den här kavajen då, då ska jag alltså inte kunna köpa den?
Hon sa då till mig att hon kunde göra ett undantag den här gången så jag fick köpa bara den!
Tusen tack till henne!
Lördagen fortsatte sedan med en mysig fika med Sara på stan och ett hårt träningspass därefter.
Farmor var sedan hemma hos oss hela kvällen igår och jag bjöd henne på mitt favorit vin. Det blev en lugn kväll med mycket godis framför Tvn. 

Söndag: Idag ska vi se på handbollen tillsammans med pappa och syrran.  



  

Har precis beställt hem

Den här fina kavajen från H&Ms hemsida på rea 69kr istället för 200kr


Träning

Jag har fått flera kommentarer (lägger inte upp så mycket på sidan) och har haft flera samtal med folk som tränar eller ska/ vill börja träna vilket jag tycker är väldigt roligt, mer av det!
Om jag hade sadlat om så hade jag nog gärna blivit något  i stil med en träningscoach eller och livs och hälsocoach.
Nu ska jag bli lärare så det är väl så långt ifrån det man kan komma.
Jag har alltid tyckt om att träna och det har varit en naturlig del i min vardag i flera år.
Men som säkert många andra så hittar man andra intressen på högstadiet och inte minst på gymnasiet. Det gjorde iallafall jag, några förhållanden här och där och ett flertal ute kvällar tillsammans med tjejerna gjorde att träningen inte blev prio ett direkt.
Jag gick upp en heldel i vikt av allt onödigt som jag stoppade i mig och den största boven var nog alkoholen som jag drack. 
Jag är inte lång 161 och vägde ca 65 kilo idag väger jag 53 kilo och mår mycket bättre.
Mitt mer hälsosammare liv startade i samma veva som vi flyttade in i våran dåvarande lght och allt festande bytes ut mot parmiddagar istället. Jag gjorde ett ryck strax innan vi skulle åka till Kroatien -07 då började jag träna lite igen.
Men det som fick mig att vilja förändra och vilja träna regelbundet kom efter jag fick Felicia. Efter 9 månader i mammakläder och 13 kilo större kom vi in till förlossningen då vägde jag 73 kilo. 
När Felicia var 4 månader och flertal av mina graviditets kilon var ett minne blått började jag träna igen. Bort med alla extra kilon och här är jag idag piggare, friskare och mer bekväm i min egen kropp.

Man behöver inte göra som jag gör och tränar på bestämda tider och på bestämda pass det går lika bra att ta en joggingrunda eller köra ett hemma träningspass, sit ups, armhävningar, djupa knäböj biceps, plankan etc allt detta gör jag på mina träningspass men jag skulle lika gärna kunna utföra dom hemma. 

Några viktiga saker som ni säkert redan vet, men jag tänker skriva dom ändå det är att alltid värma upp för att det minskar risken att drabbas av en smärtsam sträckning. Uppvärmning gör även att din hormonproduktion ökar vilket leder till att fler kolhydrater och fettsyror förbränns. Dick vatten. Att dricka vatten medans du tränar är verkligen viktigt. När vi svättas förlorar kroppen vätska som den behöver. Dessutom rubbar man balansen i kroppen och din träning går förlorad.  Drick mycket innan träningen, lite medans du tränar och mycket vatten efter träningen. Sist men ändå så viktigt är ju stretcha dels för att mjölksyran försvinner fortare om du strechar.
Just det, det viktigaste enligt mig är att man ser till och ha ätit bra innan och efter träningen!. Jag vet att det är många som överskattar det där med mellanmål, det är ju bara sånt som barnen äter på dagis,fel, fel mellis ä jätte viktigt för kroppen. Man slipper bli vrålhungrig mellan måltiderna och man proppar inte i sig. Man äter sunt.

Nu är det helg och jag ska snart dyka ner i godisskålen.
Hoppas att jag kan inspirera andra till att vilja träna och få det till en del i vardagen.

Den här veckans träning:
Body pump Måndag
Body Attack Tisdag
Onsdag Ledig
Torsdag Body attack
Fredag ledig
Lördag body attack
Söndag Core

Veckorna ser inte ALLTID UT SÅ HÄR! I de flesta fall så tränar jag bara 2-3 gånger i veckan
3 utav dessa träningspass är efter min dotter har gått och lagt sig, så jag går inte miste om att spendera tid med min dotter!.

09.23

Please take me somewhere the sun never stop shining.


Om bara några minuter ska vi ut i kylan
vi ska möta upp en dagis kompis till Felicia vid Ica där ska vi handla lite käk till lunchen och sedan ta en promenad hem till dom.
Igår lekte Maja och Felicia hur bra som helst i flera timmar, hoppas att felicia och hennes vän leker lika bra idag.

Senare ikväll kommer mina föräldrar och sitter barnvakt för då ska jag och Patrik ut och käka på Papas Tapas, mums. Sen går vi vidare till Grappa för att ta ett glas vin för att sedan återvända hem.


20 Januari för fyra år sen

Den 20 Januari för exakt fyra år sen förlovade vi oss uppe i Sthlm på hotell Rival (Benny Anderssons hotell)
Ett kanon hotell om ni fråga oss, nära till allt och ligger på Söder.
Har precis kollat igenom albumet med de kort som vi tog under våran förlovningsdag tänkte ni skulle få se några utav dom.








Inspiration



Älskar allt med den här outfiten. Så enkelt men så fint, något jag själv defenitivt skulle kunna bära.
Jag läser hennes blogg ibland, hon inspirerar en enormt när det gäller just kläder.


Träffade rätt i hjärtat

Så otroligt fint och bra skrivet- proffsigt!
NÅGOT SOM ALLA BORDE TÄNKA PÅ, LÄS, LÄS NI BARA MÅSTE LÄSA!

http://www.tuvaminnalinn.se/2009/11/21/stackars-kate-moss/


Attans

Det blev visst inte jullov lika länge som planerat.
Suck!


Nu kommer iallafall Carro och Maja över på fika.
Det var evigheter sen sist
Vi var mamma lediga samtidigt så det blev flera gånger i veckan som vi sågs förut.
När vi började jobba/ plugga och barnen började på dagis så föll det sig ganska naturligt att det inte längre fanns så mycket tid till att ses.
Idag blir det precis som det var förr, jag och Felicia bakade chokladbollar som vi ska bjuda på till fikat. Till lunch ska jag steka pannkakor till alla.
Ciao!


Får mer än gärna flytta in i min garderob

Inne på Kenzas sida så länkade hon till en bild, på den här otroligt söta virkade klänningen som jag mer än gärna skulle vilja bära i vår.
Någon som vet vart man kan hitta den?
Jag tror att dom snart kommer få in en heldel virkat på Nelly.com
Ska hålla utkik.
 


Kanske i min garderob


Jag kan tycka att dessa byxor är schyssta på rätt person.
Skulle vilja ha ett par själva men är rädd för att dom inte skulle sitta så bra på någon som bara är 161 lång, som jag.
Kan ha fel, jag funderar på att ta en runda på stan i vår och prova en massa olika modeller för att ge det en chans.  


Stora tjejen


Det är andra gången som Felicia har nagellack. Jag har erbjudit att måla hennes naglar flera gånger, då jag själv sitter och målar mina naglar. Då jag frågar henne så säger hon: JA JAG VILL OCKSÅ HA. Men sen när jag ska börja måla hennes naglar så vill hon inte. En dag så kom hon och sa till mig:
Mamma måla mina naglar i glitter.
Självklart sa jag! 
Hon behövde ta det i sin takt.


Sportfåne

Är kanske lite och ta i, i mitt fall. Jag är inte speciellt intreserad av sport alls. Men igår spelade Sverige mot Argentina i handboll och dom förlorade =(. Matchen var spännande men Argentina hade övertag hela tiden.
Det som är så roligt med handboll är att det ALLTID kan vända, fast att man ligger under med 5 bollar. Igår var det en sån match och jag blir super stressad och nervös, dom sista 20 minutrarna blev jag tvungen att gå ut i köket och käka en grapefrukt för att det var så spännande, Sverige höll på att vända matchen!.
Det gick inte hela vägen. På Torsdag måste dom vinna mot Polen annars är det tack och hej.


I aftonbladet står det Sveriges färsta flopp någonsin

Vill ha

I vår och sommar kommer det vara väldigt mycket virkat i alla former
jag vill ha en virkad klänning till sommaren.


Något som jag har valt att läsa själv

Nu när jag är ledig från skolan och inte KAN plugga för att den nya kursens innehålla (för litteratur) får vi veta på Onsdag.
Därför har jag tagit fram en bok, jag har en del står i bokhyllan som jag tror kan vara riktigt bra, men då vi har såå mycket litteratur och läsa hela tiden har jag ingen lust/ ork att sätta mig med en av mina egna böcker. 
Igår vid kvällsfikat satt både jag och Patrik med varsin bok vid köksbordet och läste.
(Felicia hade ätit färdigt och fick titta på barnprogam).

 
Kate Moss


Jullov

Jag och Felicia har jullov så då passade vi på att åka till badhuset.
Ska ALDRIG åka dit på helgerna
det var bara vi (jag, syrran och Felicia) och tre barnfamiljer i hela äventyrsbadet, finns ingen anledning för oss att trängas bland 100 andra på lördagar när de kan bli så här soft.






Det blev en super mysig eftermiddag!


2 530 000



Jag tänker inte vara sämre utan tänker oxå skriva några rader om premiären av Solsidan. Det var hela 2 530 000 tittare igår.
Solsidan är det bästa programmet någonsin!.
Nästa Söndag klockan 20.00 är jag bänkad igen, tänker inte missa ett avsnitt av Solsidan säsong 2.

Sån är jag

Godmorgon alla härliga läsare här har vi 4 plusgrader och regn, när jag tittar ut inser jag att så här kommer det att se ut ett tag framöver, då lääängtar jag till våren och sommaren ännu mer.
Jag är en sommar tjej, och har alltid varit. Det finns så många i min närhet som älskar hösten mer än sommaren för att då är löven på träden så fina och man får börja klä sig i varma stickade tröjor. Andra tycker att Sverige är så fint på vintern. Här kan jag dels hålla med och förstå vad dom menar. Men för mig räcker det att det snöar några dagar före julafton och några dagar efter julafton, sen får våren gärna ta över enligt mig. Jag hör aldrig någon säga att de tycker om Februari och mars månad.

Utanför vårat fönster förra julen


Här har tussilagonen precis slagit ut =) detta är för mig ett tecken på att det är tidig vår.


I somras på Öland


En tidig höstdag på väg hem från dagis




Söndag

Det känns lyxigt att få nybakt grekisktbröd med lufttorkadskinka till frukost, en Söndags morgon.

Förrätten, varmrätten och efterrätten gick hem hos gästerna igår.





En jätte mysig dag vid spisen

Vi ska få kvällsgäster, så mamma, eller någon annan i familjen Ohlsson, om du/ ni läser det här idag så sluta läsa nu!

Vi har spenderat större delen av dagen i köket och kommer göra så ett tag till.
Till lunch gjorde jag Fitnessvåfflor/ Lågt GI

Recept för 4 våfflor
35 gram smör
1 dl siktat dinkelmjöl
1/3 dl havrekli
0,5 dl linfrön
1 krm salt
1 krm bakpulver
1,5 dl mjölk
1 ägg
Servera med keso och färska blåbär eller hallon.

 Jag gjorde *2
Dom smakade bättre än vanliga (pulver) våfflor, men vem hade trott annat.

Medans jag gjorde våfflorna så ställde sig min älskade sambo sig vid köksbänken och började baka:












Vi har ej smakat på brödet än, men det luktar gudomligt gott här hemma nu =)

Nu håller vi på med att förbereda förrätten och varmrätten till ikväll.

Till förrätt kommer vi att bjuda på:


Antal portioner: 4
Ingredienser

400 400 g tunt skivad parmaskinka
1 1 dl kesella
1/2 1/2 dl crème fraiche
1 1 bit pepparrot, liten
salt och vitpeppar
säsongens sallad

Gör så här:
1. Skala pepparroten och riv den.

2. Blanda pepparrot, kesella och crème fraiche. Krydda med salt och nymalen peppar. Blanda till en slät massa.

3. Lägg upp de sköljda sallatsbladen, skinkan och pepparrotsosten vackert på tallrikar.

Varmrätten kommer bestå av:
Ytterfläskfile gjort på vårat egna italienska recept till det severas hasselbacks potatis och sallad.

Fortsatt trevlig Lördag, ( om nu den har varit trevlig från början) annars hoppas jag att den blir det =).


Jag blir mer och mer övertygad


Om att Britneys låt är bra

Jag hörde Britneys nya singel i förr går och blev rätt besviken faktiskt.
Men så spelades den inne på Bik Bok igår, och då lät det mycket bättre.
Den har stora chanser att bli riktigt bra och en party natt ute så är den klockren.

Vad tycker ni?, hiss eller diss?


Här ska ni få höra

Carro- här ska du och ni andra få höra om mitt helt galna kap som jag gjorde igår på stan i Västerås.
I flera, flera veckor eller månader kan jag nog till och med säga så har jag tittat på en super snygg/ stilig kavaj inne på H&M men jag är ganska snål av mig då det kommer till kläder. Satsar hellre på fler plagg för en större summa än få plagg för samma summa.
Därför tyckte jag att kavajen var lite för dyr då den kostade 499kr, man använder den ju inte dagligen.
Jag har nyligen köpt en kavaj.
När jag var i Sthlm tillsammans med mamma och syrran, och då provade jag den här kavajen för 499kr och var såå nära att slå till.
Igår så hängde den där strax innanför dörrarna och där sitter en STOR lapp 150kr.
Skoja om jag rotade efter storlek 36 och jag hittar storlek 36, oftast så brukar ju dom mindre storlekarna gå först, sen finns det bara, 40,42,44 kvar.
Nu kommer det roliga den kostade 150kr på rean och jag hade en kupong inne på H&M som gav mig 20% på ett rea plagg.

Den blev min för 120 kr, här är den:


Jag köpte även knästrumpbyxor, dom får ni se på någon dag, här är tröjan från Gina Tricot


Förutom shopping igår så käkade jag och Anna på Spicy hot och hade djupa och seriösa snack.
Tack för en toppen mysig dag Anna.

2 day

Idag har vi varit i Västerås och då passade jag på att ha min favvo svarta skjorta.





Skjorta Bik Bok, skor din sko, skärp bik bok

Laddar inför morgondagens trevligheter tillsammans med Anna

Som ni flesta redan känner till så har jag sista lektionen på hösterminen imorgon i Västerås. Sen väntar 1½ veckas semester/ jullov.
Därför tänker jag och Anna fira lite imorrn med att gå ner på stan och äta en god lunch tillsammans och avsluta dagen i Västerås med en shopping runda innan bussen går hem till stan igen.

Jag har en förkärlek när det gäller shorts det vet nog de flesta vid det här laget, dom här fina shortsen går att hitta inne på Bik Bok för 250kr
 
Samma gäller spets som jag mer än gärna bär för tillfället.
Den här söta toppen kan bli din för 199kr. Den finns att köpa på Bik Bok, och den finns även i vitt.

Den här gardigan kan bli din för 299kr, visst ser den skön ut? (Bik Bok)

Just nu finns det ett sånt här skärp på rea, inne på Bik Bok. Jag hoppas att det ska finnas kvar i Västerås för då ska jag HA ETT. oavsätt vad det är för längd på det.

Snygg ring som enligt mig passar till det mesta kostar endast 59kr (Bik Bok)

Inne på Vero Moda kan du hitta det här basplagget för bara 159kr. Lutar åt att den tröjan kommer bli min imorrn.
Succes ls cut top

H&M

  
Den vita skjortan ska jag köpa. Kostar endast 149kr


Detta var bara lite av vad jag hittade nu.

Nu ska jag ta mig ut i snökaoset och hämta hem min dotter, som ska få ta med sig en kompis hem idag, självklart så följer hans mamma och lillebror med också. Det är trevligt att man hinner träffa andra en bara klasskompisarna.


Bara ett tips

Igår var det premiär för vårterminens alla träningspass på gympozz. Självklart var jag på plats plus fler utav mina vänner hade tagit fram träningsskorna, vattenflaskan och handduken.
Fick höra något jätte gulligt från en utav tjejerna att hennes mål med träningen var att få den kroppen jag har. Det kändes jätte bra och få höra det, då jag har tränat under en längre tid och regelbundet för att komma dit jag är idag. Jag sa till henne att det blir nog inga problem då jag ALDRIG har bantat eller gått efter någon strikt diet för att få den kropp som jag har nu. Det jag har gjort är att träna regelbundet, få kondition så att fett förbränningen kommer igång. Ni som inte vet så är jag sockerberoende, det går inte en helg utan att jag äter godis, och det ska det aldrig gå heller. Om man inte unnar sig saker så kommer det förr eller senare bara bli pannkaka av alltihopa. Var smart och sund istället det slår alla j-vla bantningsprogram och bantningspiller jag lovar. Kroppen vill må bra och det gör den med ett sunt intag av mat i veckorna och en regelbunden träning, svårare än så behöver det inte vara. Bestäm dig se till att du hittar en lucka i din vardag och se till att du går ner och tränar den lilla tiden. Ett tips ge det här 22 dagar, se till att gå ner till träningen vare sig du vill eller någon försöker fånga din tid. Efter dessa 22 dagar så kommer det inte längre vara lika svårt och tungt att ta bilen ner till träningen eller tacka nej till fikan eller vad det nu är för nu är det din tid, din egna tid. Det kommer bli som en del i din vardag istället. Lycka till!


Kortet är taget -09 på Bsb konseren




Jiippiieeee



Ikväll halv 7 börjar träningen igen, jag är såå laddad, nu kör vi!




Veckans to-do

M: Har varit
T: Skriver grupparbete mellan halv 10 och ca halv tre. Vi ska filma och fixa till syftet då läraren inte var riktigt nöjd med den då vi fick feed back. Ikväll är det entligen dax för TRÄNING, som jag har längtat, det ska firas ikväll när jag kommer hem från träningen med yoggi kolasmak och 1 stor grapfrukt.
O: Fortsätter med grupparbetet vi ska träna på den muntliga delen.
T: Torsdag kommer bestå av både jobbiga saker och härliga saker. Det jobbiga är redovisningen som vi ska ha inför klassen kl 09.15, där efter väntar Ukk= där vi hämtar våra tenotor som jag fick GODKÄNT på. Sen ska jag och Anna gå ner på stan och fira att det är jullov i 1 ½ vecka. Det ska vi göra med en god lunch och några timmars shopping på stan. Bussen går hem till stan 15.30 sen. Därefter är det träning igen
 
F: JULLOV =
Ledig, har inget inplanerat men det blir säkert en luncha med en vän, eller en fika med en vän. Felicia har namnsdag och jag funderar på att köra ett Attack pass klockan 18.15. Där efter kanske det blir lite räkor och vin tillsammans med min sambo.
L: Ledig, på kvällen ska vi bjuda mamma och pappa på middag, det ser jag fram emot.
S: Ledig och håller den öppen för vad som kan komma att bokas.

Den här veckans största grej grupparbete och träning. Sen i övrigt är det nästan ingenting. Gud vad skönt! Jag ska bara ta hand om mig själv ha kvalitets tid med mina vänner. måndag-Tisdag nästa vecka är jag oxå ledig!


Jag längtar till våren och sommaren nu.
Igår var det nära att jag tog min skinnjacka till skolan, eftersom det visade plusgrader på termometern här hemma. Men tyvärr det blåste alldeles för mycket. Självklart hade jag haft en tjocktröja (gärna stickad) och min mysiga halsduk från Vero Moda då.

Bilden är tagen i höstas, jacka från Vero Moda, skinnshorts från Lindex.

Kvällsmys

Nu blir det kvällsmys i soffan tänkte jag skulle kolla på familjen annorlunda och spårlöst och käka en grapefrukt och en mango.




Här hemma är vi noga med att alltid ha det stora fatet fullt med olika frukter. 


Det kommer bli toppen tror jag

Jag tror att den här kombinationen blir kanon bra! Jag älskar både H&M och Elin Kling och känner att denna kollektion kommer bli grym. Den bjuder på en balans mellan hårt, tufft och mjukt, feminint blandat med bohemiska influenser. Kollektionen kommer gå i svart, vitt, hudfärgat, silver och blått. Dessutom går 10% av försäljningen till Unicef. Låter underbart tycker jag!

Hoppas bara man har chans att få tag på något plagg!


Här kan ni läsa mer om arbetet : http://www.elinkling.net/projects/


Jag har vunnit!!!


Härlig start på det nya året : Du är en av vinnarna i tävlingen ”Vinn två biljetter till Handbolls-VM i Norrköping och Linköping”. Inte fel och få ett sånt mail. Jiippiieeee!

Jag hoppas på att 2011 har mycket roligt att erbjuda mig, och jag måste säga att det har börjar riktigt bra.


En vanlig Måndag igen

Äntligen börjar de vanliga veckorna, hej då julen och allt slarvande.
Det låter kanske konsdigt men nu blir allt som vanligt igen, frukost halv 8, mellis 10.00 lunch 12.00, mellis 15.00 middag 17.30 träning på kvällen.
För många veckor av slarv gör lätt att man hamnar i obalans.

 


Byxor H&M, väst H&M armband Lindex

Idag är det Mdh som gäller, otroligt skönt att slippa åka till Västerås och plugga idag är vi på hemma plan!.
Idag kommer det krävas disciplin för vi har mycket att göra och mycket som måste vara klart innan vi får gå hem idag. 


Jag är en gammal simmare vad är du?

När jag var en 6 år så började jag att simma i en Eskilstuna klubb som heter Ess (Eskilstuna Sim Sällskap).
Jag har alltid älskat vatten så det var ett naturligt val tyckte jag och min mamma som satte mig i simskola.
Tack för de mamma =).
Först så var det mest vattenvana och lek och plask som det hette då, det gör det säkert idag me.
Utan att låta skrytig så blev jag riktigt duktig på att simma.
Från att gå från helgträningar till att träna 5-6 dagar i veckan plus tävlingar på helgerna gjorde att jag fick bra kondition och kunde prestera bra under flera år.
Ett år valde klubben ut mig till årets bästa simmare (bästa prestation under ett år).



Medans jag simmade så blev jag även tränare åt yngre barn.
Jag minns en sommar då var jag simtränare i Parken badet tillsammans med en gammal simmarkompis som heter Minna. 
Den sommaren såg ut så här:
I 4 veckors tid så cyklade jag 7 kilometer till Parken badet (vid 08.00) tränade 4-5 grupper där efter cyklade jag ca 7 kilometer hem igen med Backstreet boys nya platta dunkandes i öronen.
Jag var hemma i några timmar, sen var det bara att hoppa upp på cykeln igen för att cykla 7 kilometer tillbaka till Parken badet för att själv träna i 1 ½ timme och där efter cyklada hem 7 kilometer.
Så såg det ut varje dag i 4 veckor. Jag minns dom veckorna som väldigt roliga och Backstreet boys plattan kunde jag utantill sen. 


Beslutsångest

irfi-ss-maxi-dress
dalton-3-4-long-dress
irfi-tank-maxi-dress

Jag har beslutångest vilken är snyggast, vilken ska jag köpa?!
Dom är grymt billiga nu på Vero Modas hemsida och jag vill ha en.
HELP PLZ!

2 day

Ombytt och klar för att åka på kalas
det fick bli en kjol från Vila en blus från Bik Bok och
örhängen från Glitter.


Söndag

Då var det Söndag igen.
Idag händer det inte allt för mycket, vi ska på kalas klockan 13. Det ser jag fram emot då personerna vi ska till precis har flyttat till hus och dom håller på att renovera hela (skiten).
Kanske leder det till lite ny inspiration och tips till oss.
Ett tag så renoverade vi väldigt intensivt här hemma man gör ju gärna det då man har flyttat till något nytt då vill man sätta sin egen prägel på huset, lght, eller kanske sommarstugan....










Det här är bara en bråkdel av vad vi har gjort i huset.
Vårat nästa projekt är att göra ett uterum av altan man ska kunna sitta där året om.
Bygget börjar så fort snön har försvunnit.







Några utav mina favoriter

Just nu håller vi på att städar i ordning i våra garderober, det här är bara några utav mina favorit kläder, smycken och nagellack som jag har.


Shorts från Lindex, och blus från Bik Bok



Skinnbyxor Bik Bok tröja H%M



Skjorta Gina Tricot



Kavaj H&M



Skärp Bik Bok skjorta Bik Bok



Klänning Vila, Tröja Vila


Nagellack från Vero Moda och Make up store


Gina, H&M, Bok Bok, Lindex



Ännu mera snö










2011 kommer bjuder på Rihanna i Globen


Den 1 November kommer jag, Michan och Malin vara i globen och se och lyssna till Rihannas coola stämma.

Torsdag fast som en Söndag

Idag är det Trettondedagjul, och jag ska plocka bort jultomtat, julgran, julgardiner etc.
Fast jag skulle vilja ha kvar våra stjärnor på fot ett tag till för dom lyser så fint.
En  sak till som måste göras idag är att storhandla. Att det ska vara så jävla tråkigt varenda gång.
Hör fler och fler som handlar genom nätet och så får man det hemkört.
Någon av er som handlar mat på nätet?


Snyggt skärp, ett sånt köpte min syster inne på Bik Bok.
Skulle oxå ha köpt ett om de hade funnits kvar i min storlek.


I kväll ska det firas

Jag har klarat Ten2


Det ska firas med en flaska vin och räkpaj


08.29

Idag ska vi råplugga, men inte i skolan utan hemma hos Frida.
Det är mycket skönare att sitta hemma hos någon än i skolmiljön, tycker jag.
Vi har en del kvar på vårat grupparbete.
Och vi har bestämt oss för att vara lediga imorrn och på Fredag
därför ska vi köra som bara den idag.

I morgon är det en röd dag så Patrik och jag tänkte laga någon god paj och dela på en flaska vin.
De vanliga veckorna närmar sig med storm steg nu, på Måndag är allt som vanligt igen i allmanackorna och det ska bli skönt tycker jag.
Min kropp och intaget av allt onyttigt som jag har stoppat i mig måste få ett slut.
Det tokiga är att gympozz nu har 2 veckas uppehåll från all  träning. Träningen börjar igen den 11 Januari.
Då det kommer bli Attack pass, Tisdag, Torsdag, Fredag och Lördag
var av jag kommer att gå Tisdag, Torsdag och några Lördagar varje vecka.  

Ingen kommenterade låten som jag la ut...
någon som vill göra det?
Jag har en heldel läsare varje dag men det är inte många som väljer att kommentera något.
Fler kommentarer tack, så jag får veta vilka ni är som läser =) 


Nick Carter



Jag är inte så uppdaterad på vad killarna i BSB gör nu för tiden.
Men så kikade jag in på en utav de bloggar som jag läser och där hade hon lagt upp ett klipp från You Tube.
Nick Carters nya singel.
Jag har varit ett stort Backstreet Boys fan
så självklart tycker jag att den här är helt okej.

Ni som har läst min blogg under en längre tid har säkert läst inlägget där jag berättar om Backstreets Boys senaste konser i Sverige.
Om ni inte har läst det och vill läsa det så hittar ni inlägget/ inläggen under December 2009.
Där finns oxå bilder från spelningen, efterfesten och på oss tjejer som var på konserten.


Stockholms resan

Sorry för sen uppdatering men jag var alldeles för trött för att ens sätta mig vid datorn igår när jag kom hem.
Det var en rolig resa och Skärholmens shopping centrum får en 10:a av mig.
Vi gjorde en heldel bra köp.

Oxfile med klyftpotatis...
Tröjan som syrran här har på sig en sån köpte jag igår inne på H&M för 149kr.
Sen blev det:
En kavaj
en blus
en tränings bh
en träningstopp
en BH
ett skärp
örhängen
en skjol.

Trodde att det skulle bli mer, men jag är jätte nöjd med allt som jag köpte och nu ska jag lägga undan resten för att spana in vad vårens mode har att erbjuda mig=). 


Skärholmen nästa

Imorgon åker jag upp till Sthlm.
Vi har bestämt oss för att åka ut till Skärholmen och spendera pengar.


Förhoppningsvis så blir det kläder som är på rean. Men det blir säkert ett och annat klädesplagg som inte är på rean.

Har jag tur så finns dom här plaggen kvar på Vero Moda

Den här söta spätsvästen skulle kunna bli min för endast 179 kr istället för 359kr


Jag är osäker på om jag skulle passa i en långklänning då jag är rätt kort.
Men om den finns kvar så kommer jag absolut ge den en chans, och kanske blir den min för endast 139kr istället för 279kr.


14.09

Nu är jag 27 år, tiden går rätt fort
men för mig känns 27 år väldigt ungt jag känner mig vuxen men fortfarande väldigt ung.
Jag har sakt det förut och jag säger det igen, när jag fyller 30 år då kommer det kännas bättre.
30 låter mer vuxet.
Sen vet nog alla att min sambo är mycket äldre än vad jag är, så de gör säker sitt till att jag känner mig så ung.

Dom här fick jag utav min syster igår.




Ikväll ska jag och mamma gå på bio
vi ska se Svinalängorna och äta massor med popcorn.
Bio popcorn slår det mesta!


Blickar tillbaka

På några härliga minnen från år 2010


En utekväll på Nybron tillsammans med michan och Malin April -2010

Jag och Michaela bestämde oss för att står i Sme Hallen på Sme Loppan


Under 2010 så har det blivit flera stycken lyckade middagar tillsammans med våra goa vänner




Under vårterminen fick jag chansen att plugga tillsammans med några helsköna människor, tack för dom dagarna, veckorna och månaderna grupp 1.




Under 2010 blev det oxå en heldel Guif matcher


Vi åkte på en kryssning tillsammans med Anders och Anneli




Vi åkte och hälsade på Patriks pappa i Gränna



2010 bjöd oxå på 2 jätte trevliga bröllop




Sen åkte vi till Öland







Sista helgen på våran semester bestämde vi oss för att åka upp till Sthlm och bo på Rival.







I Eskilstuna har vi en fest som kallas för Å-festen varje sommar
i år åkte jag in med min familj.



När Sex and the City 2 kom ut så
 gick jag och såg den tillsammans med ett gäng brudar från jobbet.


Anna bestämde sig för att lämna stan och flytta till Vås till hennes kille.
Vi tycker så klart att det är jätte tråkigt men vi försöker att hälsar på henne så gott det går.



År 2010 var oxå det år som vi hade klassåterträff.
 Alla 9:or i hela stan.
Då samlade vi ihop gamla gänget igen =)


Tillsammans med Daniel och Michaela så åkte vi ner till Ullared en helg.



Årets julafton tillbringade vi tillsammans med mina föräldrar



Årets Nyår
firade vi som vanligt med bästaste Michan, Daniel och Olivia


Hummer och grillade tiger räkor












Det var mitt (vårat) 2010
hoppas att 2011 också kommer ha mycket att erbjuda.
Saker som jag vet kommer bestå är iallafall att jag kommer fortsätta att handla kläder och träna.











RSS 2.0