Träning och alkohol, en dålig kombination

Jag läste en artikel om just hur INTE BRA det är att dricka alkohol. Alkohol är ju aldrig bra men jag tänkte ta upp vad för skada alkoholen gör för oss som tycker om att träna.

Myten som säger att en kväll på krogen förstör två veckors träning riktigt så är det inte, men tre dagar tar det i varje fall för kroppen att återhämta sig efter en party kväll.

Jag liksom många andra där ute lever hyfsat sunt i veckorna, tränar och har delvis koll på vad de stoppar i sig. MEN Så kommer helgen och allt rasar, man ger sig ut på krogen och häver både en och två öl. ( i mitt fall så hade jag druckit rosé vin eller cider.) Jag kanske är ute 2 gånger i kvartalet, men tar gärna ett eller två glas vin på helgen tillsammans med vänner och familjen=).

Under alla år som jag har tränat så har jag bara gått och tränat 2 gånger efter en party kväll. Tyvärr så är det lönlöst att träna dagen efter så jag fattar inte ens varför jag gjorde det.  Om du sticker ut på ett träningspass innan kroppen är klar med nedbrytningen, så får du ingen uppbyggande effekt av din träning. Tvärt om blir träningspasset bara mer nedbrytande – kroppen har inte tid att börja bygga upp slitaget från träningen när den är upptagen med alkoholen.
Så varför gör vi det då (inklusive jag) Förmodligen för att däva det dåliga samvetet efter allt skräp som man har stoppat i sig och druckit.

Punkt j-vla slut sista gången som jag satte min fot i träningslokalen efter en ute kväll var i Lördags.

FAKTA!

* Alkoholen påverkar din fysiska styrka, återhämtning, förbränning och prestation. Effekten från fyllan kan sitta i en bra bit in i nästa vecka

* För kroppen är alkoholen ett gift. När du börjar dricka så stannar i princip allting annat av, och din kropp lägger all energi på att ta hand om och bryta ned alkoholen.

* Alkoholen rubbar vätskebalansen i kroppen.
Så när du går till träningen dagen efter så har du redan vätskebrist innan passet ens har startat. Det blir rätt tydligt att bakfylleträning inte är någon bra idé. HALLÅ alla som har gått till träningen dagen efter vet även med sig att orken tryter snabbt. Vet ni varför JO för att levern är fullt upptagen med att bryta ned alkoholen, och har inte tid att hålla uppe blodsockernivån.

* Träningspasset dagen efter partyt ger inte heller någon effekt, eftersom kroppen saknar byggstenar att reparera kroppen med. Också proteinsyntesen stannar av efter alkoholintag, och som bekant är det proteinet som bygger musklerna. Alkoholen bryter ned musklerna.

* Vi får heller inte glömma att alkoholen i sig är duktigt rikt på kalorier. Det är faktiskt den fjärde kalorikällan för oss, förutom fett, kolhydrater och protein. Men medan exempelvis kolhydrater och protein innehåller fyra kalorier per gram, så innehåller alkohol ungefär sju kalorier per gram. När du får i dig alkohol, så väljer kroppen dessutom att ta energin från den. Fettförbränningen stannar helt av.

Alkoholkalorierna är dessutom helt "tom" energi för kroppen, utan några nyttiga näringsämnen att ta upp.
Fyllehunger har alla hört och någon gång varit med om. Att hamna på kebaben eller gatuköket på väg hem från krogen är i princip självklart. Om det ändå kunde stanna där nej, nej dagen efter kommer suget återigen efter att få äta fet mat.

Där med inte sagt att man aldrig kan dricka alkohol/ festa bara för att man tycker om att träna nej, nej! Men man borde kanske börja välja sina tillfällen mera.




Body Attack 77 det går bara inte att inte tycka om det



Tack gympozz för en magisk kväll igår!


Body Attack 77


Laddar för en runda i skogen

Dagens inspiration blir därför:


Om bara några timmar ska jag snöra på mig löparskorna och ge mig iväg till Årbyskogen för att tillsammans med två vänner springa 7 km.
Det är inte långt kvar till Å varvet så nu räcker det inte med att springa 5 km och intervaller. Kroppen behöver känna på att löpa längre sträckor igen.
Det var länge sen jag sprang över 5 km så det här blir en utmaning.

Träningsvärk har jag i alla fall lite överallt idag, härligt.
Gårdagens Body Attack pass var något över det vanliga.
Vi fick testa på deras nya Body Attack 77 och jag säger bara det var helt jävla underbart att köra det.
Instruktörerna var grymma, låtarna var grymma, vi var grymma allt var helt enkelt grymt igår kväll.
Passet är utformat och uppbyggt för att kunna bränna upp till 1100 kalorier.


Missa inte att äta efter träningen

Jag tränar rätt mycket och rätt hårt i veckorna. För oss alla som gör det vill jag bara uppmärksamma er om hur viktigt det är att vi inte missar att äta efter träningen!

Det vi måste komma ihåg är att det inte bara handlar om vilken mat vi stoppar i oss innan träningen utan det handlar om vad du stoppar i dig hela dagen och efter träningen är det oerhört viktigt att kroppen får mer mat.

För en person som tränar mycket (jag ) måste komma ihåg att måltiden efter träningen blir extra viktig. För att kroppen ska kunna återhämta sig ordentligt för att den ska kunna vara på G igen dagen därpå därför behöver du ge kroppen något att äta efter träningen.

Planera så att frukost, lunch eller middag kommer efter träningen.
Om du är en person som tycker om att få träningen avklarad tidigt. dvs på morgonen så ska du äta frukosten efter utförd träning.

En del behöver komma igång lite först innan kroppen orkar att stuttsa runt ät då lunchen efter träningen.

Min kropp tycker bäst om att träna på eftermiddagen/ kvällen så jag försöker äta middagen efter träningen.
Om jag tränar halv 8 så äter jag en större lunch och tar bara ett äpple till mellis för att sedan äta en lättare middag.
och efter träningen kan det bli yoghurt en hårdsmörgås och mycket frukt
eller gravad lax på en hårdsmörgås
eller räkor
avoccado
kalkonbröst
och såklart massor med vatten.

Om du du äter för lite i förhållande till din träning riskerar du att inte få i dig tillräckligt för att få full effekt av träningen.
Träningen kan då snarare göra att du tär på musklerna!





kosttillskott skulle det kunna vara räddningen?



Nu har jag i alla fall varit och rådgjort med personalen inne på Life samt talat med andra personer som tränar mycket och läst olika bloggar där de har lyft denna produkt.

Man tror att i mitt fall så handlar det om att jag behöver få i mig lite extra vitaminer av olika slag.
Jag äter inte fel och äter 5 mål per dag (det vore dumt att inte göra det om man tränar hårt och mycket)
Visst lite för mycket godis och onyttig mat blir det varje helg men jag ser inte det som boven i dramat.
Här hemma blir det mycket fisk, kyckling och kött.
Sallad och frukt äter vi dagligen!!

Vi får se kanske hjälper det här mig att bli kvitt alla dessa förkylningar som jag har blivit drabbad av bara under det här året. (4 st)


Träningen

Nu har jag bestämt mig, jag ska byta mål (strävansmålen) när det gäller min träning.
Istället för att pressa kroppen lite till... dvs orka flera armhävningar, sit ups eller orka springa längre och längre. Så är mitt nya träningsmål att hålla mig frisk!!!

Det är 4 gången i år som jag har blivit sjuk / förkyld. Vilket jag anser inte vara så normalt.
4 gånger sen Januari i år.
Jag har varit hemma från träningen Onsdag och Torsdag och blir tvungen att hoppa över den ytterligare några dagar.
MAN MÅSTE LYSSNA PÅ KROPPEN!!
OM KROPPEN INTE MÅR BRA AV OLIKA ANLEDNINGAR SÅ ÄR DET ENS SKYLDIGHET ATT KOLLA UPP VAD SOM INTE STÅR RÄTT TILL OCH HITTA NYA VÄGAR ATT BLI ÅTERSTÄLLD IGEN. TILLS DESS LÅT BLI ATT TRÄNA. 

Kroppen kan inte bygga när den inte är frisk om man då envisas med att ändå träna kommer kroppen istället bryta ner det du en gång kämpade för SÅ INTE VÄRT DET.

Jag funderar på att lägga till Omega 3 tabletter i min kost ska höra med någon som kan mycket om just tillskott om de har några tips att ge mig.


Värmen är nu här på riktigt =)

jag kan äntligen plocka fram mina nya jeans shorts från Monki!


Skjolen med stort O


Jag har varit inne på Bik Bok och provat den här skjolen 2 gånger. Tycker den är såå fin men jag är tveksam om jag har plagg som skulle matcha bra till den. Samt så är den jätte hög i midjan vilket jag vanligtvis brukar roppar hej då plaggen visar sig vara det. Men den här får underdelen av magen och höfterna att sticka ut mer än vanligt vilket gör att jag inte kommer känna mig hundra i den.

Men så finns det en kopia eller en liknande inne på H&M för en lite billigare peng men den skjolen har ett midjeskärp av något slag, som jag inte bestämt mig för om jag tycker om eller inte.
Har vart inne på H&Ms hemsida och tittat efter den då jag gärna ville visa er den modellen också. Tyvärr så hittade jag den inte.
Men en av bloggarna som jag följer har en sådan skjol och därför lägger jag upp en bild på henne så ni får se.


Hennes blogg sida : http://ellinorak.blogg.se/

  


En fundering som jag har

Varför kallar vi olika saker för ”laster” egentligen?
Va tror ni?
Kan det vara så enkelt att de flesta har uppfattningen av att VETA vad som är nyttigt och därför får dåligt samvete när vi stoppar i oss andra livsmedel som inte är mat, sallad och frukt.
Det jag då undrar är vem det är som bestämmer vad som är nyttigt för just DIG? Jag tror och har som åsikt att DU som tränar OFTA och HÅRT kan äta och dricka precis vad som helst!. Jag vet att många bla i den träningslokal som jag befinner mig i flera dagar i veckan är väl medveten om det och som ÄTER precis vad som helst just för att de tränar så många dagar i veckan. Det jag menar är att de äter vad de blir sugna på, När de vill. Hur mycket de vill.
LOVAR ER ALLA ATT JAG ÄR 1 AV DE.

Men så finns de dom som gör sin kropp så illa och jag hoppas att ni en dag inser att kroppen är som en maskin den ser till att vi ska orka och fungera i vardagen och kunna göra/ orka alla dessa måsten som samhället kräver av oss.

Sunt förnuft Hungrig- ät. Inte hungrig – låt bli
för dig som TRÄNAR regelbundet.
Det vi ALLA måste lära oss är att INTE få dåligt samvete!
Det finns inget värre för kroppen och i alla högstagrad för sinnet.
Snälla NI livet kommer att bli så otroligt mycket roligare om DU är snäll mot din kropp!
Vi lever bara en gång så njut av livet fullt ut.
Gör din kropp glad
så kommer du får tusen gånger mer tillbaka sen.


Trött men lycklig

Inatt har jag sovit så illa, kan inte komma på någon rimlig anledning till varför bara.
Trodde ju att jag skulle sova som en klubbad säl efter loppet igår.

Fast att påsarna under ögonen inte gick att dölja under vår redovisning idag så är jag ändå lycklig för jag blev godkänd det betyder att delkursen didaktik nu går att bocka av. 

Nu kommer jag vara den "dumma" mamman och gå och lägga mig i solen en stund (sova) innan jag hämtar hem Felicia. Jag vet det är fel att göra så men jag anser att då det inte sker upprepande gånger så är det okej.
Jag skulle egentligen ha lektion fram till 15.00 idag men då allas redovisningar plus att vi valde att korta ner rasterna gjorde att vi kunde sluta lite tidigare. Därför tänker jag ta de här två timmarna till att vila.

En trött Eleonor på väg till skolan idag.



Nu är jag tillbaka efter en tids uppehåll

Hej
Efter 1 vecka och 4 dagar är jag nu tillbaka. Funderade på om jag skulle lägga ner bloggen men så blidde det inte =).

Igår sprang jag mitt allra första lopp. Loppet gick i Västerås och det heter Vår ruset.
Jag tycker att det var skit kul och fick absolut mersmak.

5 km blev det på 24 minuter.

Min goa vän Sara innan loppet.


 



Löparpinglorna, hela gänget är samlade och laddade!


Efter loppet blev vi bjudna på en picknick korg
där det fanns en massa godsaker i.



2 trötta, nöjda och väldigt glada tjejern ska åka hem. Vi ses nästa år Vår ruset.


Om mindre än 1 månad är det dax för Å varvet i Eskilstuna en kvartsmara.

Mor och dotter

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_202509949.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_202509949.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_202509951.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_202509951.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_202510035.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_202510047.jpg" class="image">


Jag är inte snål det är för dyrt!





Det ingår 6 eller 7 pass efter varann tror jag (plus lunch) under en hel dag med topp-instruktörer från bland annat Nya Zeeland . Supersaturday är en kvartalsutbildning för instruktörer ! men även motionärer får vara med . pallar du 4-5 pass på en dag?

Jag skulle så gärna vilja delta i år, men inser att det är för dyrt för att lägga pengar på. Vi har gemensam ekonomi och jag ser det som så att 1200 kr är ganska mycket pengar, plus att det kostar pengar att ta sig dit. Känns inte rätt att lägga en så stor summa på bara mig själv.
Vi är fler i familjen =) 


Jag bara måste få säga mitt.

Detta som jag nu kommer att skriva om kan jag ta stöd i av en kostexpert vid namn Kristina Andersson.

Vid ett flertal tillfällen har jag påpekat för vänner och bekanta men även här i bloggen att det är bra med kolhydrater, vänta, vänta nu när jag säger kolhydrater så menar jag LÅNGSAMMA kolhydrater.

Så här är det:
Desto mer du tränar, desto VIKTIGARE är det att du ger kroppen bra mat.
Välj långsamma kolhydrater som bröd med hela korn, råris, linser etc.
Hör här! se upp för dieter som innebär att du helt tar BORT kolhydraterna. Kolhydrater är kroppens främsta energikälla och avgörande om du vill uppnå bra resultat av din träning.

Jag skulle bara vilja skrika ut det här till ALLA då det kryper i min kropp när jag hör eller talar med någon som säger att de inte äter några kolhydrater alls och att det är bra för kroppen (typ meningen: jag mår bra av att inte äta kolhydrater).
Jag hoppas att den/ dom personerna då inte tok tränar och "kämpar" / hoppas på fina resultat, för det dom gör är att förstöra kroppen istället och några långsiktigt fina resultat kommer det inte bli.

Jag äter kolhydrater, och ibland även snabba kolhydrater. Men självklart så försöker jag i den mån det går och där tillfällena finns väljer jag bort att äta snabba kolhydrater och istället väljer jag de långsamma för att kroppen min ska må bra. Alla dessa timmar som jag lägger ner på att åka och träna gör jag för att min kropp ska må bra och för att jag själv ska må bra så snälla ge kroppen det den behöver så kommer kroppen tacka dig genom att leverera!!!

Snälla hoppa över/ välj bort de snabba kolhydrater MEN ät de långsamma kolhydraterna.

Jag har aldrig bantat och kommer heller aldrig göra det. Lite sunt förnuft där "lagom" är bäst så tror jag att man kan åstadkomma mycket med sin kropp.
 
Bilderna är tagna från 2009 - 2012


















image description

image description

Det jag vill säga med de här bilderna är att det krävs tid (lång tid) för kroppen att formar sig till att se mer hälsosammare och "fastare" ut. Men jag anser att det är värt den tiden som det tar. Banta inte utan träna och ät  bättre så kommer kroppen din må så mycket bättre.    

Vill du också bli en joggare?

" Att springa kan vara det enklaste, skönaste, friaste och mest effektiva sättet att träna"

Om man inte tycker om, eller har svårt för att PASSA VISSA fasta träningstider så anser jag att löpning absolut är det bästa alternativet för att ändå kunna hålla igång och må bra.

Sex snabba:
* Regelbunden löpning ger en stabilare nattsömn

* Kroppens viktigaste muskel är hjärtat. Om du joggar så leder det till bättre flås och ett längre liv. Löpning stärker kroppens viktigaste muskel dvs hjärtat.

* Våra kroppar är gjorda för att springa.

* Håll formen. Att jogga är ett effektivt sätt att bränna kalorier vilket då bidrar till att du får lättare att hålla din vikt.

* Vi människor behöver ha ett starkt skelett. Vi behöver träning som utsätter skelettet för stötar, det är nämligen då det stärks.  
  
* Att få må bra det vill alla. När man mår bra blir man också mycket gladare. När du springer frigörs endorfiner, som är ett hormon som gör dig glad och pigg.

Jag har två lopp framför mig först är det Vår Ruset den 21 Maj där efter väntar Å- Varvet den 16 Juni.
Jag känner att jag skulle behöva lite peppning. Snälla kan ni hjälpa mig?=)
Vet inte vad jag har gett mig in i riktigt.




Har blivit förkyld för 100 gången i år



Jag tycker återigen väldigt synd om mig själv. Jag är nämligen förkyld, IGEN det kanske inte är 100 gången i år men 3 gången i år ÄR DET!!! Kan inte ens komma ihåg att jag har varit förkyld så många gånger på så kort tid. På 5 månader har jag varit sjuk 3 gånger, gillar inte!!

Igår blev jag tvungen att hoppa över kvälls attacken och idag blir jag tvungen att ställa in löprundan tillsammans med Sandra, My och Patrik.
Hoppas, hoppas att jag har piggnat till tills på Torsdag igen =).

1 av de låtar som Karin (instruktören) körde igår var:
Rock is is in the house tonight
Everybody just have a good time
And we gonna make you lose you weight
Everybody just have a good time.

Älskar att träna till den!!!
Ett tips till er som springer mycket LADDA NER!



Dagens elle

Idag har jag valt att ha min nya transparenta skjortan från Vero Moda. Vet ni solen skiner ute det gör mig så glad!! Fast att jag åter igen börjar bli förkyld så har jag idag ett leende på läpparna.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580854.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580854.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580854.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580854.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580854.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580854.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580854.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580854.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580860.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580860.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580860.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580860.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580860.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580860.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580860.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580860.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580898.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580898.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580898.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580898.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580919.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580919.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580919.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201580919.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201581030.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201581030.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201581052.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201581052.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201581116.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_201581126.jpg" class="image">


Våra party prinsessor höll låda igår

Igår kväll gick vi bort till Frida med familj. Det bjöds på pizza, dricka, godis och chips ( rullade i princip hem sen ). Som alltid hade vi hur kul/trevligt som helst. Tackar min fina dotter för att hon började leka med Filippa på dagis så vi fick chansen att få träffa och lära känna den fina familj som det ät. Nu går dom på dans ihop och är bästa vänner. Igår fick vi se hur fint de kan dansa.


Lite extra kosing

I lördags åkte jag in till jobbet några timmar för att hjälpa helgpersonalen på golvet lite. Jag tillsammans med 1 av mina medarbetare Plockade 8 st pall på bara 4 timmar. Om jag säger så här att de tempot som vi hade gjorde att body attack passet som väntade på eftermiddagen sen blev rätt tufft att köra.


4 nya snygga ringar!

Ett av de senaste inköpen, är ett par coola ringar från Gina Tricot för 149 kr. Resten visar jag en annandag :) bla Ett par höga jeansshorts från Monki och en t- shirt från Gina Tricot.


Virkade sommar skor, JA TACK!

Idag tyckte jag att det passade perfekt att ha mina nya virkade skor från Sko punkten till skolan då det är riktigt SOLIGT ute.


JC tröja i glitter

JC har halva priset i hela butiken och då var så klart jag syrran och felicia där. Jag kom då hem med den här silvriga tröjan endast 75 kr.


En sammanfattning av lång helgen

I lördags var det dax för Sme loppan och jag fick ihop 2000kr! Yes va nöjd jag var när jag åkte där ifrån. Den dyraste saken som jag sålde var 1 tavla för 100 kr. Om det ska gå att sälja saker på loppis så MÅSTE det vara billiga priser, sjukt billiga priser annars kan man lika gärna skita i att stå för det är ingen som kommer handla något av dig ändå. Jag sålde bla en jeans jacka från JC för 30 kr och ett par Gina Tricot jeans ( ljusa) för 50 kr. Ett tips sälj så billigt de bara går!! Var gjorde jag i söndags: Jo jobbade hela dagen. På Valborg ( i måndags) var jag och Felicia en sväng på Tuna park. vi städade bilen både invändigt och utvändigt så nu blänker den så fint. Sen var det dax att traska hem till våra kära vänner Frida och Mattis med familj. Vi grillade och drack Rosevin! En super trevlig eftermiddag gick över till en trevlig kvälls promenad ner till brasan som sedan gick kvällen vidare hem till dom igen och det sista rosevinet dracks upp. Igår SOLADE vi, käkade Slagsta glad, drack kaffe hos mor och för sen avslutade jag lång helgen med ett body attack pass tillsammans med Marie och Linda.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_200863793.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_200863811.jpg" class="image">


RSS 2.0