Glitter Black and white

En grymt cool handväska från Glitter.
Jag var sååå nära att köpa en idag men något sa mig att jag har ett antal väskor hemma och behöver inte en till just nu!
Är ni ute efter en väska? ett tips köp den här kostar endast 129 kr.



Bilden har jag lånat av: http://shopalicious.blogg.se/
(pga att den inte fanns på Glitters hemsida) 


De nya svarta byxorna var ett givet val till skolan idag


Core

Inleder denna vecka med ett Core pass min kära vän Erika ska följa med idag. Det blir hennes första Core pass, ever thiii. Hoppas hon kommer gilla det.



Just det har glömt att visa de senast inköpet som jag gjorde på stan i Fredags.
Kom över två par byxor inne på Bik Bok för endast 99kr. Precis 50 kr styck.
Kommer att ha de svarta byxorna till skolan imorgon.
Håll utkik, om ni gillar dom så skynda er till närmaste Bik Bok affär och fynda erbjudandet finns nog inte kvar allt för länge.


Igår gick startskottet

Min dotter går på dans varje Söndag på ett ställe som heter ForEver träning och hälsa. Så medan hon skuttade runt i 45 minuter tog jag en löprunda runt stan. Det var jätte fint (vår) väder ute och jag njöt i stort sätt hela vägen.
Rundan blev 5 kilometer på 26 minuter. Jag har ingen större koll på ifall det är en speciellt bra tid, men mitt snitt låg igår på 5,21 minuter/km.

Jag var inte så noga med att värma upp den här gången.
Vet ni varför det är så viktigt att värma upp innan man drar på ordentliget? Jo för att uppvärmningen förbereder hjärtat på den ökande aktiviteten precis som den ökar kroppstemperaturen från blodkärlen att utvidga sig så att det finns plats för mer blod och därmed också mer syre till dina muskler så att de kan arbeta på hårdare.



 


Det ger mig och flera andra en liten extra kick

Idag ska äntligen löpar skorna på. Ett uppehåll på ca 1½ månad kommer göra det betydligt tuffare idag. Men spelningslistan är laddad, mobilen är laddad och jag är sååå laddad. (springsäsongen är snart här) och jag kommer att skriva om den en heldel fram över här på bloggen.
Dels så kan ni följa mig och min utveckling då ja har planerat att springa två lopp i vår/sommar.
Jag kommer att komma med olika tips till er läsare om hur man dels kan göra för att springa smartare/ bli bättre, eller hur man kan öka motivationen till att vilja springa mera. 

Jag ska berätta om en artikel som jag har läst.
Vi alla vet att man springer snabbare när man får ha musik i öronen, (håller alla med mig?!) MEN hittills har ingen forsare kunnat fastställt att det är rytmen i musiken som gör att man orkar det där lilla extra.
För att försöka ta redan på hur det ligger till så gjordes det en undersökning på en grupp människor som lät tjugo försökspersoner göra knäböjning med hopp (squat jump) som det heter under ett styrketräningspass. Detta fick de göra med och utan musik. Resultatet visade TYDLIGT att dessa personer utvecklade extra krafter när de lyssnade till musik. De hoppade inte högre men de lyckades utföra den här övningen hela 20 procent snabbare och det ger en högre total effekt.
Alltså dra på musiken i öronen när du springer, eller be instruktören under ett pass att dra på musiken lite extra.
Forskning visar alltså att kroppen har möjligheten att prestera lite bättre om du lyssnar på musik. Om du vill prestera maximalt så är mitt råd GLÖM INTE MUSIKEN.



Fredags nöje

Jag har jobbat precis hela dagen. Hem kom jag sedan med ett helt gäng varor och tre tidningar.


Till de nya skinn byxorna


Kvällsträning

Idag ska jag testa kvälls Attacken tillsammans med vännen Erika. Det blir första gången ever som jag kör ett Attack pass en Fredag kväll klockan 18.15.
Anledningen till varför jag inte har gjort det tidigare är just för att tiden är så sjukt tokig enligt mig.
Jag brukar stå och laga kvällsmat och dricka ett glas rött vid 18.15 en fredag.
Men idag ska jag prova!
Måste bara tillägga att det var min kära sambo som frågade mig om jag inte ville träna idag och att det var okej om jag ville köra ett pass.
Så söt!
Vi käkar något gått när jag kommer hem sen.
För några veckor sen tog jag mig bort till Gympozz en Fredag morgon kl 07.20 för att testa morgon Attacken, nu har jag provat och jag kommer INTE gå på den flera gånger.
Det var alldeles för tidigt på morgonen för mig att träna på.




 

Kvalite för en liten stund det är helt underbart

Igår var det heldags föreläsning i skolan
ibland behöver man ta sig från de skollokalerna (miljön) som inte ser allt för roande ut heller.
Vi bestämde oss för en lunch på 21.an
Den salladsbuffen är super! Vi tre rullade bokstavligen tillbaka till föreläsningen sen.
image description


Vilodag igår...

Jag har faktiskt haft en väldigt träningsvärk i mest hela kroppen (igår)... därför har det nog varit rätt välbehövligt med den vilodagen jag hade igår. Jag får TACKA Coren för denna härliga träningsvärk som den ger går på gång. Om jag har "tur" så fortsätter kroppen att leverera. I Tisdags blev det som vanligt ett Body Attack pass liksom det kommer att bli ikväll, längtar redan! Det tuffaste med Torsdagens träningspass är att det inte börja fören kl 19.30 vilket gör att soffhänget efter 18.00 blir oerhört svårt att ta sig ur. Men hitills har jag lyckats. Det är bara att följa de man har planerat och ikväll har jag planerat att träna då gör jag det!
Jag anser att det är samma sak som att boka en fika date med en vän, inte ställer man in den bara för att det är bekvämt att sotta i soffan ;).

Vad gjorde jag Istället igår då?, Vi besökte mamma och pappa för en kvällsfika, frallor med salamikorv och apelsinjuice mmmm och som avslutning en Magnum på det!. Som alltid så var det oerhört trevligt!

Imorgon blir det hemma studier och på eftermiddagen kommer min kära vän Annica och hälsar på, vilket härlig Fredag det kommer att bli med andra ord.

Två bilder från i somras då jag var på besök i stor staden





Elle



En stor skön tröja från H&M.

I somras kombinerade jag tröjan med en kavaj.


Så här kan du bygga upp ditt självförtroende


1. Sluta jämföra dig med andra
Att lägga allt för mycket tid på att jämföra sig med modeller i annonser kändisar på Tv eller i tidningar. Det är knappast något som i längden förbättrar din självuppfattning. "Att vilja se ut som de super smala modellern i Hollywoodidealen är varken normalt eller värt att eftersträva och det kommer bara ge negativ inverkan på hur du uppfattar din egen kropp. 

2. Om du gång på gång intalar dig själv att du är ful inte duger och att ingen vill ha dig, kommer detta att i hög grad påverka både hur du själv och andra runt omkring uppfattar dig. 

3. Sätt fart!
Ett av de mest effektiva sätten att påverka hur du ser på din egen kropp och möjligheten att förändra den är motion och träning. Genom att du tränar så så får du en positivare självbild och sundare kroppsuppfattning. Vi alla vet att motion gör att man håller sig i form. Det är en as häftig känsla att känna vad kroppen kan göra vilken maskin den är! och vad den kan göra för en =).

4. Kom ihåg att din figur och ditt utseende bara är en del av den du är, och att det som först räknas är din personlighet! Muta bort de negativa tankarna du har på dig och plocka fram hur bra du faktiskt är, hur många människor runt omkring dig som tycker om dig.


Lär dig att älska din kropp

* "Självförtroende och positiv självbild är nyckeln till båda psykiskt och fysiskt välbefinnande".

* "Människor som accepterar sig själva och anser att de duger som de är har ett större självförtroende och känner sig gladare och mer tillfreds".

*" Kom ihåg att din kropp och ditt utseende bara är en del av den du är, och att det som i första hand räknas är din personlighet"

I mitt nästa inlägg kommer jag att dela med mig av tips på hur du kan bygga upp ditt självförtroende.
Jag själv håller på att beta av dom, riktigt roligt!


En liten snabbis

Nu har jag funderat lite efter ha fått en kommentar av en av mina läsare. (tack för att ni vill följa mig här på bloggen). 
Därför tänkte jag nu komma med några tips på ett bra och smidigt träningspass som går att göra hemifrån, framför TVn. Dessa övningar gör JAG bla på attacken så jag vet att de är grymma.

Det här minipasset går att klämma in närhelst du har tio minuter över och känner träningslust men har det svårt att ta dig hemifrån.

GÖR SÅ HÄR:
Värm upp i två minue genom att springa upp och ner för trappan eller stå och spring på stället.
När du känner att du fått lite puls och muklern har vaknat till liv, så startar du programmet.

Ett cirkelpass, gör 3 repetitioner. 

1. Sidoutfall


Du tränar framsida lår, mage och vader.
Stå brett med benen och lägg tyngden på vänster ben och streck ut de högra benet åt sidan. Se till att håll ryggen rakt upp (bröster) och böj det vänstra knät så långt att du känner att det tar i vänster ben. Gör repetionen tio gånger. Sedan byter du ben och gör de samma med höger ben. Kom ihåg att utmana dig själv och gå lite längre ner, smärta är skönt!

2. Armhävningar

Du tränar
bröst, armar och mage
Nu kan du ta hjälp av soffkanten. Börja  i armhävningsposition med händerna på soffan. Håll ryggen rak och magmusklerna spända. Böj på armbågarna och gå långsamt ner med bröstet tills det befinner sig ett par centimeter från soffan. Pausa några sekunder och pressa dig sedan upp igen. Repetitioner 10 gånger 3

3: Knäböj och hopp

Du tränar
framsida lår, baksida lår och rumpan
Stå något bredare än axelbrett isär med fötterna. Skjut tillbaka höfterna och gå sedan långsamt ner i ett knäböj tills rumpan nuddar vid soffans sits. Hoppa nu upp i luften (annars så pressa dig upp bara). Böj knäna och spänn coremuskulaturen när du landrar. Jätte viktigt. Inga kotryggar här, heller rak i ryggen!!! repetitioner 15 st.

4. Situps

Du tränar core och mage
Sitt på golvet med knäna böjda och fötterna fastkilade under soffan. Korsa händerna över bröstet och gå sakta ner med ryggen mot golvet. Ha hakan in mot bröstet hela tiden, tappa aldrig det!. Pressa dig upp igen och gör om 15 gånger 3 repetitioner.
Det är magen som ska jobba inte nacke eller rygg.


blir det för tufft så hoppa över 1 repetition, det viktigaste är att göra rätt!

Gör passet ca 3 gånger i veckan. Lycka till


Vår ruset!

Här har ni Ett av massa av roliga alternativ som finns. Jag och en kompis funderar på att åka till Västerås och delta i vår ruset. Har ni anmält er till något lopp eller ska ni? Berätta gärna!


Aftonbladets bilaga

Just nu sitter jag i fika rummet på jobbet och käkar lite kvällsmat har ett pass på 9 timmar idag så det är inte läge att börja titta på klockan än på ett tag. Idag är en gammal kompis till mig med i Aftonbladet Jätte roligt!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_190026804.jpg" class="image">


H&M har kommit med en till snygg håraccessoar nu

Den här söta lilla svala går förhoppningsvis att få tag i Eskilstunas H&M butiker nu.
Jag bara måste haffa en.

Bilden har jag lånat från http://therez.se/index.html en av de bloggare som jag följer dagligen!



 


Core när det är som bäst!


Är det schysst eller inte?

Förra året började jag och syster att träna Core på Söndagar med enligt mig den bästa ledaren på Gympozz. Hon är helt out standing när det gäller uthållighet och envishet.
Jag vet inte riktigt varför jag slutade tror dels att det handlade om dagen och tiden som det var på. Söndagar klockan 15.45 var tydligen ingen bra träningstid eller dag för min del.
Som ni vet så var jag och körde Core i Måndags och nu har visst mina "fasta" träningsdagar ökat med 1 dag jag bara måste fortsätta köra det.
Samma tränare toppen pass och en mycket bättre tid enligt mig.
Nu väntar jag spänt på resultatet. 
Tänk bikini i sommar med en schysst mage....
   Någon av er som kör Core eller är sugen på att pröva? 


Välkommen säger vi till våren

 Några trevliga rabatter kom igår på posten, man tackar!


Lite nytt och fresht i skåpen


Dimoda

Vill man känna sig som Leila i "Leila bakar" =)
Då får man skaffa sig samma underbara porslin som hon använder när hon slänger ihop sina mumsiga läckerheter.
Vi har föresten köpt lite nytt porslin. (Visar vid ett senare tillfälle.)


Varför nu?

Jag trodde mig känna vårvibbar med lite fågelkvitter från nån fågel som flugit vilse, solen som jag inbillade mig värmde min kalla kropp (vi hade toppen väder i Lördags) Ack så fel jag hade. NU kom snön, NU blev det kallt om fötterna, NU kom allt det där vi ville ha vid jul.


Nya lyktor från Dimoda.
Ska visa lite andra godbitar från Dimodas vårnyheter i nästa inlägg.


Vilken härlig start på den här veckan

Igår kom jag äntligen iväg på det Core pass som jag velat gå på sen vårterminen startade. Bättre sent än aldrig!! Det här passet med Kristin har fått namnet core från helvetet. Jag kämpade mig igenom de 60 min (det var roligt ) idag har jag knappt kunnat skratta jag har så ont i mina magmuskler nu. Men inte hindrade träningsvärken mig från att köra kvällens favvo pass Body Attack. Imorgon blir det en vilodag. På det igen på torsdag sen. Har ni hittat en träningsform som passar för er nu? Berätta! Kommer ni ihåg vad jag skrev förra månaden? Vi har ett viss antal timmar i veckan att disponera, hur väljer ni att disponerar dom?


Mums för magen

Hej kvälls maten är nu serverad massa räkor tillsammans med en juice från ovan.


Skinnbyxorna från Gina Tricot

Jag är inte hundra än, ska prova dom lite mer här hemma.
Dom kostade ändå 600 kr, men jag betalade bara 450 kr.





May she R.I.P




Jag gillart


Så här skulle det se ut, om vi köper stolsöverdragen.
Dessa kan man hitta på Em möbler. Vi ska åka dit imorgon!


Jennifer Lopez var, och är fortfarande grymt bra att löpa till


Fler tips på bra löplåtar enligt mig



Den här är också en av våra låtar på Attacken just nu.

Tips på bra löplåtar enligt mig


Taggad till tusen

Jag är jätte taggad att få ut och köra en runda nu, men jag är lite för feg tycker inte om när det är alldeles för mycket snö och isbana på marken. Då springer jag som en kråka (har provat) och det är f-n inte värt att ta en runda då om man ändå inte kan springa så som man vill. Plus att man gör säkert illa sig på kuppen.




Ikea, Mio och Em möbler, någon som vill bidra med en krona eller två?...

Det är så typiskt mig att vilja byta ut möbler, gardiner, blommor etc hela tiden. Att jag aldrig lär mig.
Vi byggde nytt uterum i våras och nu har jag bytt inredning för 3dje gången.
Först skulle allt gå i grönt sen bytte jag ut alla kuddar, plädar, stolsdyner, ljusstakar etc till marinblått istället och  nu har vi bytt igen!
Denna gång blir det mer åt shabby chic hållet.

För förra veckan fick vi hem våran nya avlastningsbänk, vi är super nöjda.

Den finns att köpa på Mio möbler för 4000kr




Nu behövs det bara piffas till lite =)

Jag skulle vilja sätta tyg (i mörkt) över stolarna men det vill inte min sambo göra.



Vad tycker ni? skulle det vara snyggt med tyg över stolarna eller har min sambo rätt är det fult?

  


BAK OCH FRAM


Va gillar ni jeansen?



SPORTIGA H&M

Nya sportiga produkter i H&Ms webbshop. Jag har inte fallit helt för det portiga modet, men om jag känner mig själv så kommer det säkert. 
Jag håller på att "bekanta" mig med den svarta skinn kepsen den skulle ju faktiskt sitta klockrent över huvudet en dålig hårdag eller i sommar när solen är som hetast. Det återstår o se.
Kommer NI att köpa en keps till våren?



 

EN UNGSOMELETT



Igår kväll efter träningen slängde jag ihop en omelett tänke ni kunde få receptet

Ungsomelett för 4 personer
6 ägg
4 dl mjölk
1 dl riven ost (10%)
1 msk rapsolja 200 g champinjoner (vi bytte ut mot räkor)
3 gula lökar
1 röd paprika
150 g bladspenat
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Så här gör du:
Ugnen på 200 grader
Blanda ägg, mjölk riven ost salt och peppar i en skål.
Skiva champinjonerna, lök och paprika i tunna skivor. Fräs i lite olja tills de börjar bli mjuka avsluta med att blanda ner bladspenaten rör om.
Häll blandningen i en form. Häll äggblandningen över och ställ in i ugnen i ca 25 minuter.


En öron accessoar


Årets hype




Ingen har väl missat årets hype, skinnkepsen.
Jag har inte "bestämt" mig än vad jag tycker om dom. Men på rätt person är det en klockren detalj.


1 handväska och 1 ring för en hyfsad billig peng





Handväskan kan ni hitta på H&M och den finns i flera olika färger, bla grön och orange.
Jag tog de säkra kortet och köpte mig en svart för endast 149 kr.

För några veckor sedan under rean fyndade jag en ring för 10 kr. Dom finns fortfarande i butiken men nu till ordinariepris 99 kr.


En bra start på dagen

Ni vet väl att FRUKOSTEN är den viktigaste måltiden på hel dagen.
Det är jätte viktigt att du äter en stadig frukost innan jobbet, skolan eller vad du nu har för dig.
Jag brukar lyxa till det med någon smörgås på helgen annars så blir det 2 skålar med yoghurt och Musli.
Vid 10 rasten tar jag ett stort äpple.
Då står jag mig bra till lunchen och kroppen mår bra.


Först träning sen middag





Vad ska ni hitta på i helgen?

Nästa vecka tänkte jag lägga upp lite fler nyheter från min garderob, bla en väska.
Missa inte det ;)


Tack min finaste

Som alltid låter mig få ha den tiden som jag mår bra av att få.

Folk frågar mig ofta om tid och träning. Svaret jag ger är TId finns ALLTID det är bara frågan om vad du vill göra med din tid. Detta brukar leda till en mindre diskussion vilket jag tycker är positivt för då har det skapat en första reflektion hur viktig deras tid är.

* Hitta diciplinen inom dig och se till att träna på den varje dag i alla angelägenheter det kommer hjälpa din träningsdiciplin
* Hitta en träningsform som ger dig glädje ( låt det få ta lite tid, ge inte upp) när du har hittat den så kommer träningen inte längre bli ett måste, istället blir det något som du inte vill missa.
* Sätt upp rimliga mål, det är livsfarligt att överdosera, de gör dig bara besviken när du inte uppfyller dessa mål.
* Lär dig säga nej till saker som du egentligen inte vill göra och som inkräktar på din "planerade träningstid" Tänk på ditt eget bästa, det finns ingen som kommer göra det åt dig. Unna dig egen tid för att förbättra ditt välmående.

Det finns så många där ute som bara tror att dom som tränar bara gör det för att dom inte är "nöjd" med sin kropp. HOPPAS verkligen att INGEN AV ER tänker så!

För att orka med alla måsten här i livet så måste man hålla sig frisk och att då prioritera träning före ett TV programen är ett första steg till ett mer hälsosammare liv. 
Du lever bara 1 gång, så ge din kropp det den behöver och det är dels att röra på sig! 

 


Jag och mitt nya kors

Dagens Eleonor, här på väg in till skolan för att bli grillad. Har (matematiklektion fram till lunch)




Korset har nyligen kommit in, från Gina Tricot.


En Grön transparent Skjorta

För er som inte har följt mig här på bloggen så länge vet heller inte att jag ÄLSKAR transparenta skjortor. Nu har en grön skjorta från Gina Tricot fått flyttat in hos mig.


Kvällens pass blir CXWORK


RSS 2.0