En liten snabbis

Nu har jag funderat lite efter ha fått en kommentar av en av mina läsare. (tack för att ni vill följa mig här på bloggen). 
Därför tänkte jag nu komma med några tips på ett bra och smidigt träningspass som går att göra hemifrån, framför TVn. Dessa övningar gör JAG bla på attacken så jag vet att de är grymma.

Det här minipasset går att klämma in närhelst du har tio minuter över och känner träningslust men har det svårt att ta dig hemifrån.

GÖR SÅ HÄR:
Värm upp i två minue genom att springa upp och ner för trappan eller stå och spring på stället.
När du känner att du fått lite puls och muklern har vaknat till liv, så startar du programmet.

Ett cirkelpass, gör 3 repetitioner. 

1. Sidoutfall


Du tränar framsida lår, mage och vader.
Stå brett med benen och lägg tyngden på vänster ben och streck ut de högra benet åt sidan. Se till att håll ryggen rakt upp (bröster) och böj det vänstra knät så långt att du känner att det tar i vänster ben. Gör repetionen tio gånger. Sedan byter du ben och gör de samma med höger ben. Kom ihåg att utmana dig själv och gå lite längre ner, smärta är skönt!

2. Armhävningar

Du tränar
bröst, armar och mage
Nu kan du ta hjälp av soffkanten. Börja  i armhävningsposition med händerna på soffan. Håll ryggen rak och magmusklerna spända. Böj på armbågarna och gå långsamt ner med bröstet tills det befinner sig ett par centimeter från soffan. Pausa några sekunder och pressa dig sedan upp igen. Repetitioner 10 gånger 3

3: Knäböj och hopp

Du tränar
framsida lår, baksida lår och rumpan
Stå något bredare än axelbrett isär med fötterna. Skjut tillbaka höfterna och gå sedan långsamt ner i ett knäböj tills rumpan nuddar vid soffans sits. Hoppa nu upp i luften (annars så pressa dig upp bara). Böj knäna och spänn coremuskulaturen när du landrar. Jätte viktigt. Inga kotryggar här, heller rak i ryggen!!! repetitioner 15 st.

4. Situps

Du tränar core och mage
Sitt på golvet med knäna böjda och fötterna fastkilade under soffan. Korsa händerna över bröstet och gå sakta ner med ryggen mot golvet. Ha hakan in mot bröstet hela tiden, tappa aldrig det!. Pressa dig upp igen och gör om 15 gånger 3 repetitioner.
Det är magen som ska jobba inte nacke eller rygg.


blir det för tufft så hoppa över 1 repetition, det viktigaste är att göra rätt!

Gör passet ca 3 gånger i veckan. Lycka till


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0