Finns det någon bästa tid att träna på?

Jag anser att någon "bästa tid på dagen att träna på" det finns inte! Tänk så här: den bästa tiden på dagen att träna är faktiskt när du tränar. Men allt är väldigt individuellt. Hitta den tid på dygnet som passar bäst för dig och utgå från denna.
Min kropp är inte van vid att täna tidigt på morgonen och det beror nog mest på att jag är så morgontrött så att ställa klockan för att gå upp och träna funkar inte för mig =). 
Gympozz erbjuder sina motionärer morgonpass flera gånger i veckan. När man väljer att träna på morgonen så är det viktigt att man ser till att man har varit vaken en stund för att blodcirkulationen ska ha kommit igång ordentligt. Samt att man har stoppat något i magen innan.
Nu är klockan strax efter 17.00 och jag har precis bytt om till träningskläderna är nu redo för ett kombo pass. Det är ett konditionspass på 60 minuter där ledaren har delat upp passet i två delar. De första 30 minuterna kör vi BodyAttack med 2 pulstoppar. De sista 30 minuterna kör vi BodyCombat där vi exploderar =).
 
Alla tycker kanske inte att en fredagkväll kl 18.00 är den ultimata träningsdagen och tiden att träna på.
Men då har ni inte varit nere på gympozz och kört detta pass heller. Jag lovar er att ni skulle älska det.
 
Jag tränar för att jag tycker det är så grymt roligt, så för mig är det inga problem att åka iväg en fredag kväll eller någon annan kväll i veckan heller för den delen..
Jag tror att allt handlar om att man måste hitta den träningsform som man gillar och ett träningsställe där man trivs att vara på. Då har varken dagen eller tiden som man tränar på någon som helst betydelse.
 
 

Har Beslutsångest.... ;)

Vet inte Vilken jag ska välja idag ;). Oops det fattas visst 1 också, undrar vart den har tagit vägen .... Hahaha ...

Trevlig helg på er allesammans.


Instagram

Instagram har blivit en succé runt om i världen idag har var och varannan person instagram vilket jag tycker är toppen.

Jag följer både mina vänner och en del kända människor och får ta del av deras vardag genom bilder. Super kul ju :)

Om ni vill följa mig på Instagram så ska ni söka på miss_elle84

En kortis om min dag:
Jag och Anna har haft möte med våran handledare och vi kämpar på med C uppsatsen.
Efter skolan så åkte jag hem och fortsatte plugga på egen hand med meritportföljen. 11 skrivna sidor bara 4 sidor kvar. Jag kommer definitivt få byta från storlek 12 till storlek 11 och byta radavståndet från 1 1/2 till 1 om jag ska få plats med allt.
Den här uppgiften är lätt den roligaste hittills nu får jag ( delvis ) själv bestämma litteraturen och det jag ska lyfta fram i den här tentan är hur jag vill och arbetar som lärare/ blivande lärare.

Nu ska jag springa och byta om har ett attack pass som väntar och Sandra har "lovar" oss dunder och brak ikväll. Gud va roligt!!


Jag är av samma åsikt!

Många utav er känner säkert igen namnet Olga Rönnberg, för er som inte vet vem hon är så driver hon bloggen www.mammafitness
och hon var även en utav tränarna av den svenska versionen av Biggest Loser.
 
 
"Snart har vi julafton, om en månad. En gång i tiden (thank God att jag lär mig och är villig att förändras) så skulle jag sagt så här: välj med omsorg det ni äter på julafton. MEN! idag säger jag :ät precis vad ni vill på julafton MEN se upp med resten av december- det är där fällrona ligger: julbord på julbord, Lussebullar på Lucia och hela december, pepparkakor varenda advent- ni vet själva. D...
Det är inte vad du äter mellan jul och nyårsafton som räknas utan från nyårsafton till jul. Läs igen. ÖVERALLT kommer det stå vad man ska välja på julbordet, vänta bara och se. Dietisterans råd, kostrådgivarnas råd, alla randoms råd osv osv. Att följa alla dessa råd kommer bara ge dig dåligt samvete och ångset när du väl ska fira julafton med dina nära och kära. Det är ett fängelse! Sluta tänka i termerna "diet" och börja tänka mer "balans". Vill du träna på julafton? Go on. Men bara för att du vill det, INTE för att gottgöra något, inte för att förbränna det du ätit på julafton (du kommer ändå inte i kapp,det  krävs rätt mycket träning) Tänka lax och skinka och hoppa korvar? God! hur många korvar orkar man äta anyway? Det handlar om en enda dag per år.EN. En sak om du inte gillar prinskorvar och avstår men en annan om du gillar prinskorvarna men suckar: alla äter men jag kan inte. Vaddå inte kan? Det är det som är problemet! Kom igen, njut av maten, familjen, Kalle Ankan, men dagen efter: tillbaka till rutinerna. Nu pratar vi balans."
Stycket har jag lånat från hennes blogg.
 
Det finns nog många, många där ute som inte kan/ vill eller "vågar" riktigt njuta i fulla drag kring julen pga all mat och godsaker som julhelgen bjuder på. Sen får man dåligt samvete för att det står i var och varannan tidning och på löpen SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT INTE FASTNA I FÄLLORNA UNDER JULHELGEN. Eller varför inte: SÅ TAPPAR DU JULKILONA.
 
Jag skulle vilja säga njut av maten och sällskapet under julhelgen världen går inte under om du lägger på dig 2 kilo.
 
Livet är alldeles för kort för att lägga energin på vad man får och inte får äta.
 
 
 
 

Tips på hur man kan göra sin egen adventsljusstake

Jag har köpt alla delar på Växtriket och det tog ca 20 minuter att göra alltihop sen.
 

1 advent

Funderar på att måla adventsljusstaken vit!, vad tycker ni?
Blir det "för" mycket vitt då?.
Idag ska jag göra klart adventsljusen också, jag har alla delar hemma så nu är det bara till att fixa :)!


Ullared

Nu har jag fyllt på med nya träningskläder
nu är jag redo för 2013 års träning nere på gympozz och nu ska jag ta tag i löpningen igen :)

En mycket nöjd eleonor kom igår kväll hem från Ullared dels med dessa träningskläder men också med ett helt lass med julklappar, julsaker, inredningslyktor etc...

Summan slutade på närmare 6000kr


Administratör utbildning

Idag har jag vart på administratör utbildning med ett gäng från gympozz. Vi blev rejält grillade :). Men kul var det. Tusen tack för idag Sandra, Ziad mfl.


Löpning

Varför trängas på gymmet när naturen bjuder på ett skådespel av färg och frisk luft.

Jag ska börja med att göra en lång resa kort. Här i Eskilstuna började man för två år sedan att anordna en springtävling som har fått namnet Å-VARVET.

För två år sen hade jag ingen tanke på att jag själv skulle springa loppet för jag kunde inte springa (enligt mig själv då).

Men sommaren 2011 efter att Å- varvet hade varit så bestämde jag ändå mig för att "prova" springa och en runda blev till två runder och efter nyår/ Januari 2012 köpte jag mig ett par ordentliga löparskor, Då hade jag som mål att springa 2 gånger i veckan, men till våren och sommaren var tanken att jag skulle öka med fler rundor. Motivationen till att ta en morgon eller kvällsrunda förstod jag skulle bli betydligt högre då det börjar bli ljusare ute.

Tillsammans med ett par vänner anmälde vi oss till Vår ruset i Västerås (5 km) Då sprang jag på 25 minuter. vilket då också var mitt mål.

Nästa steg var att orka springa hela Å varvet under 55 min, det är en kvartsmara.

Efter ha tränat i månader tillsammans med min vän Sandra så skulle vi klara det.

Nästsista löpträningen innan Å-varvet blev en runda i spåret på 7.5 km och tiden stannade på 44minuter,

2 dagar innan Loppet blev jag sjuk och jag kunde inte vara med och springa =(.

Efter all den träning som vi / jag hade lagt ner, så kändes det riktigt tugnt att inte få vara en del av hela den dagen. Sandra sprang in på 56 min SUPER BRA JOBBAT!.

Efter det där bakslaget så har jag bara sprunget enstaka gånger.

Och nu är det flera månader sen sist och jag har märkt på kroppen att den var mer slimmad och jag såg med "vältränad" ut inför det loppet sommaren 2012.

Jag och Sandra planerar att anmäla oss till Å- Varvet 2013.

För mig blir den anmälan ett sätt att nå mitt personliga målsnöre.

Om jag inte har något att träna för (springa för) så skulle jag ha väldigt svårt för att komma ut och springa, tycker faktiskt inte att löpträning är speciellt roligt (anledingen till det är nog för att jag tycker att det är rätt tufft/hårt/ jobbigt)...

Jag ska nu införskaffa mig lite nya löpar kläder sen så ska jag börja vässa formen igen.

Jag tror att det är viktigt att man hittar sin egen nivå.

NIVÅ 1 (Du vill komma igång!)

NIVÅ 2 (Du vill vässa formen)

NIVÅ 3 (Du vill nå loppform)

Så hur ska man göra om man är på Nivå 1?

Jag tror att du ska fördela dina träningspass så att du har en vilodag mellan varje träning, kör jogginintervaller. Där du värmer upp med 10 minuter snabb gång. Jogga sedan 1 minut och gå 1 minut (en intervall övning) Ju bättre flås du får så öka minuterna på löpningen.

För att sedan kunna förbättra din uthållighet gå då så snabbt du bara orkar i 60 minuter

Lycka till!

 
 

 


Den träningsform som jag gillar allra mest

Jag ska börja med att tala om att jag älskar att träna BODYATTACK och kommer därför att lyfta den träningsformen lite extra här i bloggen. BODYATTACK® är konditionsträning som ger styrka och uthållighet. Passet består av högintensiv intervallträning där konditionsrörelser kombineras med styrke- och stabilitetsövningar. Dynamiska instruktörer och kraftfull musik motiverar alla att nå sina egna träningsmål – från helgmotionär till elitutövare! Perfekt komplement till de flesta träningsformer. Efter ett hårt och intensivt pass är det oerhört viktigt att äta ordentligt. Ett tips ha ett äpple med dig i väskan som du tar direkt efter passet. Äta sedan mat ca 1-2 timme efter passet. Jag brukar äta en räksallad, pasta sallad, kalkon/ kycklingsallad med mycket grönsaker till. Lite senare tar jag en stor skål med frukt. Glöm inte bort att DRICKA MYCKET EFTER DU HAR TRÄNAT att få i sig vätska är super viktigt.

Veckans pass har blivit

Måndag : BodyCombat

Tisdag: BodyAttack

Torsdag: BodyAttack

Fredag: Combat/Attack (30 min vardera).


Rabattkuponger

I veckan kom ett gäng rabattkuponger i brevlådan, man tackar! :)


Lördags mys i härligt sällskap

lördagskvällen spenderade vi tillsammans med våra härliga vänner. Det blev trav, glögg, vin, så mycket bättre, godis, chips och ostbågar. Kvällen rundades av vid 24.00. Jag kände mig inte bakis när jag vaknade på söndagen hur kom det sig?, jag drack ändå 4 små glas starkvins glögg och 3 glass vin ( små glas ) och 1 rosecider. JO jag inbillar mig kanske men drog i mig 3 resorb och flera glas vatten under kvällens gång :)!

Dagen efter maten bestod av en GI tallrik för min del och en pizza för Patrik. Helt seriöst min tallrik var godare, pizza är gott men den avoccadoröran som är till GI tallriken slår det mesta.


Sen uppdatering nu, fy

Jag har inte hunnit att uppdatera på några dagar nu vet faktiskt inte än om jag ska ha kvar den här bloggen eller om jag ska ta bort den helt. Funderar på att öppna en helt ny blogg som endast kommer att handla av träning, övningar, recept och min personliga resa till att komma i bättre form igen.

Men så vad har hänt de senaste dagarna?

Jag körde första träningspasset igår efter ha håller upp i en vecka. Tog det lugnt och körde absolut inte slut på mig.

I söndags var jag ( alla värdar ) och alla instruktörer på möte på munktell. Instruktörerna pusslade ihop ett grymt jul tränings schema. Vi andra blev introducerade för ett nytt kortsyntes och gympozz nya hemsida. Plus att vi fick se och lära oss hur en hjärtstartare fungerar.
Söndagen fortsatte sedan med taco mys och Johan Falk film!


Sick of being sick

Nu är jag trött på det här.
Lite smått huvudvärk, halsont och små seg. Kroppen är tung slö och kraftlös humöret lika så. Kanske kan en skål med vindruvor och ett avsnitt av skilda världar muntra upp mig en aning! Provar så får vi se :)


Känner mig lite hängig

Efter två super veckor av ren glädje. Började jag i måndagseftermiddag att känna mig förkyld. Jag hoppade över träningen igår kväll och åkte istället hem till min kära vän Marie och tittade på film och käkade naturgodis. Idag har jag pluggat matematik och skrivit på meritportföljen.

Ikväll unnar jag mig lite yoghurtglass.


Farsdag!

Grattis till alla fina pappor där ute i landet och ett speciellt grattis till min pappa och Felicias pappa!


Mormor 80 år

jag och min syster tog med mormor till tingsgården på en eftermiddags fika. Mormor fyllde 80 år i lördags.


GI familjen!

Min sambo käkar GI i veckorna ( han har gått ner 8 kilo ) super duktig ! Jag åt en rätt strikt GI under våren 2007 innan vi skulle åka ner till Kroatien " behövde" jag bli av med några kilon innan bikinin skulle på. Minns inte riktigt vad jag vägde på den tiden men ca 58-60 kilo.

Jag funderar på att köra GI igen tillsammans med min sambo INTE för att banta ner mig flera kilon men för att se om jag kan omvandla ( forma ) kroppen lite mer :) Jag väger idag mellan 54-55kilo och innan mina Sjukveckor och innan semestern vägde jag 53.
Jag trivdes med den vikten och därför funderar jag på om jag inte ska haka på min sambo i några veckor. På Helgerna kommer jag fortsätta äta glass, godis dricka alkohol och bara njuta av livet.

Helgens GI tallrik innan träningen smakade super gott!
Önska mig lycka till!


Helgen

Jag hade en super dag och kväll igår. Först spenderade jag några timmar på gympozz var av 3 timmar bestod av brutal träning ( för en god sak) kommer hem till familjen och blir överraskad med champagne, god mat och tända ljus i hela huset. Det var bara så mysigt. Idag ( söndag ) har Felicia varit på kalas och sen har vi slappat och strosat runt i myskläder hela eftermiddagen/kvällen. Just det Jag har förberett lite inför sista VFU veckan också Jag måste avsluta min vfu uppgift och fylla i praktikboken innan veckans slut.

Träningsvärken som jag har idag i ryggpartiet och i överarmarna är inte att leka med. Men det var så värt det.

Igår fyllde min mormor 80 år och jag och syrran ska kidnappa henne på torsdag :)

Har hittat två super snygga klädesplagg på Lindex får se om jag hinner haffa något eller båda plaggen. Den ena är en axellös svart skjorta med pärlor på kragen den är längre i ryggen och lite kortare framtid jag tror att den är av transparent tyg.


Lördag, lördag, lördag

Imorgon smäller det! Kom ner till gympozz blandade och mixade träningspass kom och ge och ta energi av varandra. En dag för alla!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_5094345addf2b33c9d001c0d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_5094345addf2b33c9d001c0d.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_5094345addf2b33c9d001c0d.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1324918/images/2012/pic_5094345addf2b33c9d001c0d.jpg" class="image">


Fredagsmys

Idag har jag och Felicia varit och tittat på tingeling på bio.


Tjejkväll check!

Nästa fredag blir det en helkväll tillsammans med mina fina tjejer!


RSS 2.0