JAG FÖLJER TRENDEN IDAG

Hela första sidan av blogg.se skriver idag OM TRÄNING OCH HÄLSA, därför tänker jag också skriva några rader om just träning och hälsa. 

Ska börja med att säga att jag är långt ifrån en expert på ämnet men då jag själv gärna lägger flera timmar i veckan på att träna så hoppas jag på att jag kan komma med lite inspiration och pepp till mina läsare! Jag anser att den allra bästa medicinen för kroppen är godhälsa = träning av något slag.

Snart har halva Januari varit.  Om bara några få månader så är det återigen dax att hoppa i bikinin.
HALLÅ där!
istället för att nu bli stressad och få träningsångest över att ha käkat mer chips och godis än frukt och grönsaker den senaste tiden och knappt klivit upp ur soffan. Vänd blad, glöm det som har varit lägg ingen eneri på det för det finns ändå inget du kan göra åt det. Det som har vart, har vart och går inte att ändra på. Nu där emot kan du börja tänka om OBS! det viktigaste av allt är ju såklart INTE att bara "bli smal" till sommaren utan att må bra, och känna sig vid bra hälsa. Den bästa medicinen för att orka med dagens alla måsten och höga tempo är att hålla sig i bra form, detta gör du genom att röra på dig. Jag menar inte att ALLA måste gå på olika pass flera gånger i veckan. Det kan räka med att skippa ta bilen eller bussen till jobbet ta cykeln eller gå istället GRATIS TRÄNING. Välj trapporna istället för hissen sådanna enkla saker. TÄNK HÄLSOSAMT och tänkt så enkelt som möjligt!.


Jag vet också att nu på vintern när det är mörkt och kallt ute är det tuffare och svårare att bege sig ut ensam på promenad eller joggingtur, fråga då en kompis om ni kan ta en promenad tillsammans (förena nytta med nöje!) Eller våga ta steget längre och anmäl dig till något lopp, så du har ett mål en extra morot som hjälper dig att börja. (Jag funderar på att anmäla mig till ett lopp, vilket tänker jag inte avslöja riktigt än)
Nu till det tråkiga och mest hysteriska vad man stoppar i sig.... Ni har hört det förut det kommer inte som någon överraskning precis då jag säger att allt socker och snabba kolhydrater gör att man blir seg, trött och energilös på sikt. Om man inte vill köra någon typ av diet mitt råd FÖRSÖK ATT HOPPA ÖVER DET ALTERNATIVET för det håller ALDRIG I LÄNGDEN. jag tror faktiskt att det kan göra mer skada än nytta i mångas fall. En diet gör att man ser snabba resultat vilket kan bidra till att det är svårt att sluta med dieten och man märker inte att det blir en ond cirkel istället. Dieten har gått från att vilja komma i jeansen strl 38 (normalt) till att helt plötsligt inte tycka att det räcker. Jag har sätt alldeles för många som drabbats av ätstörningar av något slag så snälla tänk sunt och långsiktigt istället dra ner på sockret, brödet om du tänar regelbundet ta EJ BORT potatisen helt ät potatis men inte flera dagar i veckan. Alla ska äta pasta men välj fullkornspastan och säg hejdå till kvällsmackorna. ät mer grönt, skippa godis och fikabröd i veckorna. Drick BARA vatten.
På helgen tycker jag att man kan få unna sig lite, "förbud" gör bara att man blir mer sugen. Livet ska njutas! Så självklart kan man äta det man önskar på fredagsmyset, och även på lördagsmyset tycker jag. För annars är man snart där, då man inte tänker hälsosamt och långsiktigt längre!.

Jag tycker om att investera i schyssta riktiga träningskläder dvs bekväma sportunderkläder och BRA fungerande skor. Gå till Stadium eller intersport och rådfråga dom vad för skor som är passande för den aktiviteten som DU väljer att köra. Just nu är det ju REA på ett helt gäng olika träningsskor jag har köpt två par nya skor PÅ REAN ett par löparskor och ett par inne skor till Attacken. Dessa är ifrån Stadium.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0